Κυριακή, 16 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Ο Μακρόν στραμμένος στις προεδρικές του 2022 – Υπόσχεται ενίσχυση αστυνόμευσης
[Σκάϊ]: Ο Μακρόν στραμμένος στις προεδρικές του 2022 – Υπόσχεται ενίσχυση αστυνόμευσης

[Σκάϊ]: Ο Μακρόν στραμμένος στις προεδρικές του 2022 – Υπόσχεται ενίσχυση αστυνόμευσης

Με τις υποσχέσεις για εντονότερη παρουσία της αστυνομίας και περισσότερη ασφάλεια των πολιτών ο πρόεδρος Μακρόν δείχνει να εισέρχεται σιγά στον προεκλογικό αγώνα για τις προεδρικές του ’22.

Με τα σωματεία των αστυνομικών στο Μονπελιέ είχε σήμερα Δευτέρα συνάντηση ο Εμανουέλ Μακρόν, όπου βρίσκεται σήμερα συνοδευόμενος από τον υπουργό Εσωτερικών Ζεράρ Νταρμανέν. Πρόκειται για μια συντονισμένη κίνηση για την υπεράσπιση της στρατηγικής του περί «της ασφάλειας στη καθημερινότητα» των Γάλλων, την οποία εξηγεί με μακροσκελή συνέντευξη στη σημερινή «Λε Φιγκαρό». Με τη συνέντευξη ο Εμανουέλ Μακρόν δείχνει αποφασισμένος να εμφανίζεται ως πόλος σταθερότητας σε μια εποχή όπου όπως ο ίδιος παραδέχεται η Γαλλία βρίσκεται αντιμέτωπη με «σημαντική αύξηση της βίας κατά ατόμων» και η αντιπολίτευση τον κατηγορεί για «υπερβολικά διστακτική πολιτική ως προς την ασφάλεια στην καθημερινότητα».
Η επίσκεψη στο Μονπελιέ συνδυάστηκε και με την ανακοίνωση δημιουργίας «μιας σχολής πολέμου συνεχούς εκπαίδευσης για τους αστυνομικούς». Ένα είδος αστυνομικής ακαδημίας με εκπαιδευτικά μαθήματα 3-6 μηνών που θα παρακολουθούν καθ’ όλη της διάρκεια της σταδιοδρομίας τους.
Ενίσχυση της αστυνομίας υπόσχεται ο γάλλος πρόεδρος
Στο Μονπελιέ ο γάλλος πρόεδρος επισκέφθηκε και υποβαθμισμένες συνοικίες της πόλης με τη δέσμευση για «πρόσληψη 10.000 επιπλέον αστυνομικών και χωροφυλάκων» και την υπόσχεση ότι «κάθε Γάλλος θα βλέπει το μπλε της αστυνομικής στολής στη γειτονιά του το 2022 πολύ περισσότερο απ’ ότι το 2017».
Και να που το 2022 είναι πλέον στο μυαλό των γάλλων πολιτικών και προφανώς και του Εμανουέλ Μακρόν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!