Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Μακρόν: «Κανένα mea culpa» για τη διαχείριση της πανδημίας
[Σκάϊ]: Μακρόν: «Κανένα mea culpa» για τη διαχείριση της πανδημίας

[Σκάϊ]: Μακρόν: «Κανένα mea culpa» για τη διαχείριση της πανδημίας

Από σήμερα η Γερμανία κηρύσσει τη Γαλλία περιοχή υψηλού κινδύνου. Ακολουθεί την Τρίτη η Ισπανία. Την ίδια ώρα ο πρόεδρος Μακρόν δεν νιώθει ότι πρέπει να ζητήσει συγγνώμη όπως η Μέρκελ.

Οι Γάλλοι ακούν και ξανακούν τη συγγνώμη, το mea culpa της Μέρκελ για την ακύρωση των μέτρων για το Πάσχα και αναρωτιούνται εάν και στη Γαλλία θ’ ακούσουν ποτέ κάτι τέτοιο. Την απάντηση έδωσε την Παρασκευή ο ίδιος ο Εμανουέλ Μακρόν:
«Δεν υπάρχει λόγος για κανένα mea culpa, καμία τύψη ή αποτυχία. Δικαιωθήκαμε γιατί δεν υπήρξε η προβλεπόμενη έξαρση» είπε, απαντώντας στις κριτικές ότι δεν προχώρησε σε γενικό λοκντάουν τουλάχιστον τον Φεβρουάριο.
Αναγνώρισε όμως ότι οι μεταλλάξεις έχουν αλλάξει τα δεδομένα και ήδη 19 διαμερίσματα της Γαλλίας, συμπεριλαμβανομένης και της περιφέρειας των Παρισίων (Ile de France) βρίσκονται κάτω από αυστηρά μέτρα. Προειδοποίησε επίσης ότι ίσως να χρειαστεί τώρα νέα στρατηγική. Τα δυσάρεστα μέτρα σίγουρα θα τα παρουσιάσει όμως ο πρωθυπουργός.
«Υψηλού κινδύνου» η Γαλλία για Γερμανία και Ισπανία
Μέτρα για τη Γαλλία παίρνουν ωστόσο οι γείτονες: στο βορρά από σήμερα η Γερμανία κλείνει τα σύνορά της επιβάλλοντας αυστηρούς ελέγχους και από την Τρίτη το ίδιο κάνει και η Ισπανία στο νότο. Συγκεκριμένα για τη Γερμανία ισχύσουν τα εξής: Όσοι επιθυμούν να ταξιδέψουν από τη Γαλλία στη Γερμανία πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!