Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Το «μακρύ χέρι» του Ερντογάν στον προεκλογικό αγώνα της Γερμανίας
[Σκάϊ]: Το «μακρύ χέρι» του Ερντογάν στον προεκλογικό αγώνα της Γερμανίας

[Σκάϊ]: Το «μακρύ χέρι» του Ερντογάν στον προεκλογικό αγώνα της Γερμανίας

Πριν ανοίξει η κάλπη οπαδοί του Τούρκου προέδρου κάνουν μέσω chat εκλογικές συστάσεις στους Γερμανούς τουρκικής καταγωγής και επιχειρούν να αναμειχθούν στον προεκλογικό αγώνα.

Οπαδοί τους κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στην Τουρκία κάνουν αναρτήσεις για γερμανικά κόμματα, αξιολογούν τις επιδόσεις τους τα τελευταία χρόνια και δίνουν μάλιστα και συστάσεις, τι κόμμα να ψηφίσουν οι Τούρκοι της Γερμανίας με δικαίωμα ψήφου. Τι λένε; Ότι για παράδειγμα, τα Χριστιανικά Κόμματα δεν είναι επιλέξιμα λόγω της πολιτικής που τηρούν έναντι στο Ισλάμ. Μετά τη δήλωση του υπουργού Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ, ότι το Ισλάμ δεν ανήκει στη Γερμανία, έχουν μπει στο περιθώριο. Ότι και το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα με τις συμπάθειες που τρέφει σε Τούρκους αντικαθεστωτικούς, γκιουλενιστές και εξόριστους, δεν μπορεί να αποτελεί επιλογή για Γερμανούς τουρκικής καταγωγής.

Κινητοποίηση στήριξης μικρών κομμάτων

Οι Πράσινοι πάλι με τον «εχθρό της Τουρκίας» Τζεμ Έζντεμιρ και η Αριστερά με την Σεβίμ Ντάγκντελεν, «οπαδό του ΡΚΚ», δεν τίθενται καν ως θέμα συζήτησης. Οι Φιλελεύθεροι δεν έχουν εκφράσει τα περασμένα χρόνια μίσος για την Τουρκία ή το Ισλάμ, αλλά σε περίπτωση που συμμετέχουν σε κυβέρνηση συνασπισμού, δεν θα είναι φιλικά διακείμενοι προς την Άγκυρα ή τους Μουσουλμάνους. Τελικά οι οπαδοί του προέδρου Ερντογάν, θεωρούν ότι κανένα κόμμα δεν είναι κατάλληλο για στήριξη με τη ψήφο των Τούρκων της Γερμανίας, κάτι που προσομοιάζει με έκκληση για μποϊκοτάρισμα των εκλογών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!