Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Σκάϊ]: Μαγιορκίνης: Το εμβόλιο της γρίπης μπορεί να γίνει και την ίδια μέρα με το εμβόλιο covid
[Σκάϊ]: Μαγιορκίνης: Το εμβόλιο της γρίπης μπορεί να γίνει και την ίδια μέρα με το εμβόλιο covid

[Σκάϊ]: Μαγιορκίνης: Το εμβόλιο της γρίπης μπορεί να γίνει και την ίδια μέρα με το εμβόλιο covid

Ο καθηγητής σε νέα του ανάρτηση διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει λόγος να ακυρωθεί το προγραμματισμένο εμβόλιο COVID-19 εξαιτίας προηγούμενου εμβολίου γρίπης ή το αντίθετο.

<?xml encoding=”utf-8″ ???>

Για το θέμα που έχει προκύψει με την ανάρτησή του για το πότε πρέπει να γίνεται το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και πότε το αντιγριπικό, ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης διευκρίνισε ότι τα δύο εμβόλια μπορούν γίνουν ακόμη και την ίδια μέρα. Το να γίνουν με διαφορά ημερών αποτελεί σύσταση και όχι αντέδειξη, όπως τόνισε.

Η εγκύκλιος του Σεπτεμβριου το αναφέρει, μάλιστα, ξεκάθαρα:

«Συγχορήγηση με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού: Το αντιγριπικό εμβόλιο μπορεί να χορηγηθεί ακόμη και την ίδια μέρα με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού -αλλά σε διαφορετικά ανατομικά σημεία- όπως και οποιαδήποτε άλλη μέρα πριν και μετά το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.»

Στην τελευταία του ανάρτηση ο κ. Μαγιορκίνης εξηγεί ακριβώς αυτό.

«Σχετικά με το χρονικό διάστημα μεταξύ εμβολίου της γρίπης και COVID-19 επειδή έχει δημιουργηθεί μία παρανόηση. Πρόκειται για απλή σύσταση εάν και εφόσον υπάρχει ευκολία στον προγραμματισμό και όχι για ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΗ. Το χρονικό αυτό διάστημα δεν αποτελεί ΑΝΤΕΝΔEIΞΗ, δηλαδή δεν υπάρχει λόγος να ακυρωθεί το προγραμματισμένο εμβόλιο COVID-19 εξαιτίας προηγούμενου εμβολίου γρίπης ή το αντίθετο ή αν δεν ταιριάζει στον προγραμματισμό σας να καθυστερήσετε την οποιαδήποτε δόση του COVID-19.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!