Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | LIFESTYLE - MEDIA | [Σκάϊ]: Ο λόγος που δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε το κινητό ως ξυπνητήρι – Το γνωρίζατε;
[Σκάϊ]: Ο λόγος που δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε το κινητό ως ξυπνητήρι – Το γνωρίζατε;

[Σκάϊ]: Ο λόγος που δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε το κινητό ως ξυπνητήρι – Το γνωρίζατε;

Πάει κάπου το μυαλό σας;

Ας είμαστε ειλικρινείς. Οι περισσότεροι από εμάς αντί για κανονικό ξυπνητήρι, χρησιμοποιούμε το κινητό μας. Και ενώ η πρακτική αυτή είναι ιδιαίτερα συνηθισμένη, όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα του theguardian.com που επικαλείται μια έρευνα του 2017 δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Υπάρχουν, λοιπόν, τέσσερις λόγοι που αποδεικνύουν πως ένα κλασσικό ξυπνητήρι αποτελεί η καλύτερη δυνατή λύση για το ξύπνημά μας, καθώς η χρήση του κινητού εγκυμονεί προβλήματα που ίσως δεν φαντάζεστε.

1.Θα δυσκολευτείς να κοιμηθείς: Αν θα χρησιμοποιήσεις το κινητό σου ως ξυπνητήρι, σημαίνει πως θα πάρεις την συσκευή μαζί σου στο κρεβάτι. Αναπόφευκτα, πριν κλείσεις τα μάτια σου, θα κοιτάξεις την φωτεινή οθόνη του… πράγμα που θα σε δυσκολέψει να κοιμηθείς. Στο σημείο αυτό, καλό είναι να θυμίσουμε πως οι ειδικοί τονίζουν ότι πριν κοιμηθούμε για μια ώρα δεν πρέπει να κοιτάτε οθόνες.

2.Θα χάσεις ώρες από τον ύπνο σου: Πιθανότατα, αν το κινητό είναι κοντά σου, πριν κοιμηθείς θα κάνεις scrolling στα κοινωνικά σου δίκτυα… και έτσι, όχι απλώς θα χάσεις ώρες από τον ύπνο σου, αλλά και θα ξυπνήσεις το πρωί νιώθοντας κούραση.

3.Θα έχεις περισσότερο άγχος: Αν έχεις το κινητό σου κοντά στο κρεβάτι, πιθανότατα μόλις ξυπνήσεις και κλείσεις το ξυπνητήρι σου, θα συνδεθείς με το internet και θα κοιτάξεις μηνύματα ή emails που έχουν να κάνουν με τη δουλειά σου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!