Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Σκάϊ]: Lockdown: Έφοδος ΕΛ.ΑΣ παρουσία εισαγγελέα σε ταράτσες και σπίτια για τις συναθροίσεις
[Σκάϊ]: Lockdown: Έφοδος ΕΛ.ΑΣ παρουσία εισαγγελέα σε ταράτσες και σπίτια για τις συναθροίσεις

[Σκάϊ]: Lockdown: Έφοδος ΕΛ.ΑΣ παρουσία εισαγγελέα σε ταράτσες και σπίτια για τις συναθροίσεις

Αυτά θα είναι τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ για το απαγορευτικό που ξεκινάει από το Σάββατο το πρωί 7/11 – Τι πρόκειται να γίνει στα διόδια.

Στην 1η καραντίνα του περασμένου Μαρτίου, σχεδόν το μισό αστυνομικό προσωπικό απασχολήθηκε με την τήρηση των μέτρων για την μη διάδοση του ιού, την 2η, όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., θα χρησιμοποιηθεί σχεδόν το σύνολό του.

Πιο συγκεκριμένα, για το απαγορευτικό θα ισχύουν τα εξής:

5.000 αστυνομικοί ανά βάρδια (Αττική)

Ανάκληση αδειών αστυνομικών από 7 έως 30 Νοεμβρίου

Επιπλέον από τον πρώτο έως τον τελευταίο αστυνομικό που εκτελεί την υπηρεσία του θα έχει στην κατοχή του μπλοκάκι βεβαίωσης πα-ραβάσεων (ΔΙ.ΑΣ., ΔΡΑΣΗ, Τροχαία, Α.Τ., Ασφάλεια)

Θα γίνονται μπλόκα-«αποστείρωσης» σε διόδια και κεντρικές οδικές αρτηρίες, για τον έλεγχο μετακινήσεων και «Τοίχος» ε-λέγχων σε αεροδρόμια και διασυνοριακούς σταθμούς για το τεστ 72 ωρών και συμπλήρωσης φόρμας ΠΛΦ

Μεγάφωνα-Drones-ελικόπτερα για παρατήρηση κίνησης και συνωστισμών, στοχευμένες παρεμβάσεις επιβολή προστίμων ακόμη και προσαγωγές.

Αυστηροί θα είναι οι έλεγχοι σε καταστήματα για την τήρηση του ωραρίου και την διαδικασία delivery ή take away με τις προϋποθέσεις που έχουν οριστεί.

Ήπιες παρεμβάσεις θα υπάρχουν σε εκκλησίες, χώρους λατρείας, που μπορεί να παραβιάζεται το απαγορευτικό.

Στο μεταξύ σε περιπτώσεις καταγγελιών, που έχουν αξιολογηθεί ως έγκυρες, για συναθροίσεις σε σπίτια, ταράτσες ή αυλές για «κρυφά» πάρτι, θα υπάρξουν αστυνομικές παρεμβάσεις παρουσία εισαγγελικού λειτουργού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!