Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Σκάϊ]: Lockdown: Τι αλλάζει στο Δημόσιο- Τα ωράρια εργασίας και οι άδειες ειδικού σκοπού
[Σκάϊ]: Lockdown: Τι αλλάζει στο Δημόσιο- Τα ωράρια εργασίας και οι άδειες ειδικού σκοπού

[Σκάϊ]: Lockdown: Τι αλλάζει στο Δημόσιο- Τα ωράρια εργασίας και οι άδειες ειδικού σκοπού

Ειδική άδεια θα δοθεί και σε όσους δημοσίους υπαλλήλους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή έχουν παιδιά σε αυτή την κατηγορία.

Τρία ωράρια εργασίας στο Δημόσιο θα ισχύσουν από τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου μέχρι και τη λήξη του lockdown στις 30 Νοεμβρίου, όπως ανέφερε πριν από λίγο ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος σε συνέντευξη τύπου. Το πρώτο θα είναι 7 το πρωί με 3 το μεσημέρι, το δεύτερο 8 το πρωί με 4 το μεσημέρι και το τρίτο 9 το πρωί με 5 το απόγευμα. Ωστόσο, σημείωσε ότι θα υπάρχει και η δυνατότητα κάποιος υπάλληλος να εργάζεται σε διαφορετικό ωράριο.

Επίσης, ανακοίνωσε διευκολύνσεις για τους δημοσίους υπαλλήλους, όπως το μειωμένο ωράριο ή η παροχή εξ αποστάσεως εργασίας, ενώ θα υπάρχει και η δυνατότητα άδειας ειδικού σκοπού για γονείς που έχουν παιδιά στο Γυμνάσιο που τώρα θα μείνουν στο σπίτι. Όπως τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών «στηρίζουμε την ελληνική οικογένεια με παιδιά στο σχολείο και συγκεκριμένα στο γυμνάσιο», τόνισε ο υπουργός και διευκρίνισε: «Ισχύουν για τους δημόσιους υπαλλήλους τα μέτρα για εναλλακτικές δυνατότητες, όπως μειωμένο ωράριο ή παροχή εξ αποστάσεως εργασίας ή εργασία σε διαφορετικό χρόνο από το προβλεπόμενο ωράριο ή δυνατότητα χορήγησης άδειας ειδικού σκοπού».

Ειδική άδεια θα δοθεί και σε όσους δημοσίους υπαλλήλους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή έχουν παιδιά σε αυτή την κατηγορία. «Δίνουμε ιδιαίτερο βάρος στη προστασία της ζωής και τη υγείας για τις ομάδες αυξημένου κινδύνου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!