Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Λιβύη: Ξεκίνησε ο διάλογος μεταξύ των αντίπαλων δυνάμεσων στο Μαρόκο
[Σκάϊ]: Λιβύη: Ξεκίνησε ο διάλογος μεταξύ των αντίπαλων δυνάμεσων στο Μαρόκο

[Σκάϊ]: Λιβύη: Ξεκίνησε ο διάλογος μεταξύ των αντίπαλων δυνάμεσων στο Μαρόκο

Ο υπουργός Εξωτερικών του Μαρόκου, Νάσσερ Μπουρίτα, πριν την έναρξη της συνάντησης, δήλωσε ότι η χώρα του προσφέρει στους Λιβύους «χώρο» για να συζητήσουν τα σημεία που τους χωρίζουν. Μάλιστα, λίγο πριν κλείσουν οι πόρτες για να ξεκινήσει ο διάλογος, σημείωσε ότι πρέπει να βρεθεί λύση στην κρίση από τους ίδιους τους Λιβύους και υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

Σε ουδέτερο έδαφος, στο Μαρόκο, ξεκίνησαν οι συνομιλίες μεταξύ των αντίπαλων δυνάμεων της Λιβύης, στο πλαίσιο των διεθνών προσπαθειών για την επανέναρξη πολιτικών διαπραγματεύσεων στη χώρα.

Σύμφωνα με το Al Jazzera , Πέντε μέλη από την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας με έδρα την Τρίπολη και πέντε από το αντίπαλο κοινοβούλιο που έχει την έδρα του στην ανατολική πόλη Τομπρούκ συναντιούνται μετά την κατάπαυση του πυρός που ανακοινώθηκε πριν από περίπου δύο εβδομάδες.

Οι διμερείς συναντήσεις, με πρωτοβουλία του Μαρόκου, το οποίο είχε φιλοξενήσει και τις ειρηνευτικές συνομιλίες το 2015 που οδήγησαν στη δημιουργία της αναγνωρισμένης από τα Ηνωμένα Έθνη κυβέρνησης για τη Λιβύη, ξεκίνησε στην παραθαλάσσια πόλη Bouznika, νότια της Ραμπάτ, ενώ προετοιμάζουν το έδαφος για τη μεγάλη συνάντηση στο Montreux της Ελβετίας, τη Δευτέρα και την Τρίτη, στην οποία θα συγκεντρωθούν οι ηγέτες των αντίπαλων ομάδων της Λιβύης.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Μαρόκου, Νάσσερ Μπουρίτα, πριν την έναρξη της χθεσινής συνάντησης, δήλωσε ότι η χώρα του προσφέρει στους Λιβύους «χώρο» για να συζητήσουν τα σημεία που τους χωρίζουν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!