Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Σκάϊ]: Λιθουανία: Η κυβέρνηση ζητά από τους πολίτες να πετάξουν τα κινέζικα κινητά-Οι φόβοι
[Σκάϊ]: Λιθουανία: Η κυβέρνηση ζητά από τους πολίτες να πετάξουν τα κινέζικα κινητά-Οι φόβοι

[Σκάϊ]: Λιθουανία: Η κυβέρνηση ζητά από τους πολίτες να πετάξουν τα κινέζικα κινητά-Οι φόβοι

«Η σύστασή μας είναι να μην αγοράσετε νέα κινεζικά τηλέφωνα και να απαλλαγείτε από αυτά που έχουν ήδη αγοραστεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Μαργκίρις Αμπουκεβίτσιους

Το Υπουργείο Άμυνας της Λιθουανίας συνέστησε στους καταναλωτές να αποφεύγουν να αγοράζουν κινεζικά κινητά και συμβούλεψε σε αυτούς που είναι ήδη κάτοχοι των εν λόγω συσκευών να απαλλαγούν άμεσα από αυτές.

Ο λόγος ήταν μια κυβερνητική έκθεση, η οποία διαπίστωσε ότι οι συσκευές είχαν ενσωματωμένες δυνατότητες λογοκρισίας.

Τα κινητά τηλέφωνα που πωλούνται στην Ευρώπη από τον κινεζικό γίγαντα smartphone Xiaomi έχουν μια ενσωματωμένη ικανότητα να εντοπίζουν και να λογοκρίνουν όρους όπως «Ελευρθερία στο Θιβέτ», «ζήτω η ανεξαρτησία της Ταϊβάν» ή «δημοκρατικό κίνημα», ανακοίνωσε την Τρίτη ο κρατικός οργανισμός κυβερνοασφάλειας της Λιθουανίας.

«Η σύστασή μας είναι να μην αγοράσετε νέα κινεζικά τηλέφωνα και να απαλλαγείτε από αυτά που έχουν ήδη αγοραστεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Μαργκίρις Αμπουκεβίτσιους, παρουσιάζοντας την έκθεση.

Η δυνατότητα αυτή στο λογισμικό του τηλεφώνου Mi 10T 5G της Xiaomi είχε απενεργοποιηθεί για την «περιοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης», αλλά μπορεί να ενεργοποιηθεί από απόσταση οποιαδήποτε στιγμή, ανέφερε το Εθνικό Κέντρο Κυβερνοασφάλειας του Υπουργείου Άμυνας.

Οι σχέσεις μεταξύ Λιθουανίας και Κίνας επιδεινώθηκαν πρόσφατα. Η Κίνα ζήτησε τον περασμένο μήνα από τη Λιθουανία να αποσύρει τον πρέσβη της από το Πεκίνο και είπε ότι θα ανακαλέσει τον απεσταλμένο της στο Βίλνιους αφού η Ταϊβάν ανακοίνωσε ότι η διπλωματική της αποστολή της στη Λιθουανία θα έφερε την ονομασία Γραφείο Αντιπροσώπου της Ταϊβάν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!