Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Σκάϊ]: Κουτσούμπας: Τα νέα μέτρα «καταστολής» στα Πανεπιστήμια θα μείνουν στα χαρτιά
[Σκάϊ]: Κουτσούμπας: Τα νέα μέτρα «καταστολής» στα Πανεπιστήμια θα μείνουν στα χαρτιά

[Σκάϊ]: Κουτσούμπας: Τα νέα μέτρα «καταστολής» στα Πανεπιστήμια θα μείνουν στα χαρτιά

«ΟΧΙ» του ΚΚΕ στα Rafale – εξοπλισμοί πρωτίστως για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ κι όχι της υπεράσπισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

Της Ναντίν Χαρδαλιά

Μύδρους κατά του νέου νομοσχεδίου για τον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ και τη σύσταση Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακού Ιδρύματος από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, εξαπέλυσε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, με αφορμή και το συλλαλητήριο που έγινε στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στις προωθούμενες ρυθμίσεις, δηλώνοντας ότι τα μέτρα αυτά θα μείνουν στα χαρτιά.

«Ενώ η κυβέρνηση κρατά επί ένα χρόνο κλειστά τα πανεπιστήμια, χθες έδωσε στη δημοσιότητα ένα νέο νομοσχέδιο που θα κάλλιστα να έχει τον τίτλο: “νέοι φραγμοί στη μόρφωση για τα παιδιά του λαού μας και ένταση της καταστολής στα πανεπιστήμια”», σημείωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, συντασσόμενος απόλυτα με το «δίκαιο» όπως είπε όσων διαμαρτύρονται.

Ο ίδιος χαρακτήρισε το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο «αντιδραστικό», υποστηρίζοντας ότι επιχειρεί την «ποινικοποίηση της συλλογικής διαδικασίας» και την «αστυνόμευση στα πανεπιστήμια». Σχολίασε, δε, αιχμηρά ότι κάρτα φοιτητή έδιναν οι φοιτητές στον χωροφύλακα τα χρόνια της Χούντας, ενώ χαρακτήρισε για «γέλια» το επιχείρημα της κυβέρνησης και των Υπουργείων Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη περιφρούρησης της ακαδημαϊκής ελευθερίας και του πανεπιστημιακού περιβάλλοντος.

«Είναι άδικο, αντιδραστικό, η πανεπιστημιακή λειτουργία να βρίσκεται συνεχώς υπό παρακολούθηση. Είναι άδικο και αντιδραστικό να ταυτίζονται οι συλλογικά αποφασισμένες μορφές πάλης του φοιτητικού κινήματος με τις παραβατικές συμπεριφορές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!