Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Σκάϊ]: Κορωνοϊός: Τραγική κατάσταση στις ΜΕΘ -Τα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας εκπέμπουν sos
[Σκάϊ]: Κορωνοϊός: Τραγική κατάσταση στις ΜΕΘ -Τα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας εκπέμπουν sos

[Σκάϊ]: Κορωνοϊός: Τραγική κατάσταση στις ΜΕΘ -Τα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας εκπέμπουν sos

Γεμάτες είναι οι εντατικές σε πολλές περιοχές της χώρας και κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς αυξάνονται οι εισαγωγές στα νοσοκομεία. Παράλληλα, η Αττική παραμένει στο «κόκκινο» με 1.455 κρούσματα σήμερα.

Γεμάτες είναι οι εντατικές σε πολλές περιοχές της χώρας και κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς αυξάνονται οι εισαγωγές στα νοσοκομεία. Όλες οι ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη είναι ασφυκτικά γεμάτες, ενώ η εφημερία απόψε στο «Παπανικολάου» ξεκίνησε με μηδέν κλίνες.

Μάλιστα, μέχρι τις 6 το απόγευμα έγιναν περίπου 25 εισαγωγές. Όπως αναφέρουν οι γιατροί 4 άνθρωποι είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, ενώ 8 ακόμη περιμένουν να διασωληνωθούν.

Παράλληλα, ανοίγουν ακόμη 9 εντατικές με γιατρούς από την Αθήνα. Σύμφωνα με τους γιατρούς στη Θεσσαλονίκη, σχεδόν το 100% των διασωληνωμένων είναι ανεμβολίαστοι.

Στο Ιπποκράτειο νοσηλεύονται με κορωνοϊό 8 παιδιά και 3 έγκυες. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία τον φετινό Οκτώβρη, οι ασθενείς με κορωνοϊό στο Ιπποκράτειο ήταν διπλάσιοι σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2020.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος Εργαζομένων του νοσοκομείου Χρήστος Τζελέπης, «ο πόλεμος συνεχίζεται. Ζούμε στιγμές του περσινού Νοέμβρη. Είχαμε μία πολύ δύσκολη εφημερία. 70 εισαγωγές περίπου θετικά και ύποπτα. Η μονάδα είναι πάντα γεμάτη και έχουμε και 4 περιστατικά που περιμένουν έξω στα χειρουργεία.»

Στα 28 νοσοκομεία Μακεδονίας και Θράκης νοσηλεύονται 1048 ασθενείς με κορωνοϊό σε απλές κλίνες και 159 σε ΜΕΘ.

Στο Βόλο, επίσης, το νοσοκομείο δε μπορεί να δεχτεί άλλα περιστατικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!