Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Σκάϊ]: Κορωνοϊός: Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα χρειαστούν τρίτη δόση -Τι υποστηρίζουν οι επιστήμονες
[Σκάϊ]: Κορωνοϊός: Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα χρειαστούν τρίτη δόση -Τι υποστηρίζουν οι επιστήμονες

[Σκάϊ]: Κορωνοϊός: Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα χρειαστούν τρίτη δόση -Τι υποστηρίζουν οι επιστήμονες

Μια ανασκόπηση που έγινε στα δεδομένα των εμβολίων από μια ομάδα επιστημόνων υποστηρίζει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν χρειάζονται ακόμη αναμνηστική δόση. Η μελέτη αυτή δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό The Lancet.

Τα εμβόλια Covid-19 λειτουργούν τόσο καλά που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν χρειάζονται ακόμη αναμνηστική δόση, υποστηρίζει μια ομάδα επιστημόνων από όλο τον κόσμο σε μια ανασκόπηση που πιθανόν να πυροδοτήσει τη συζήτηση για το αν τελικά χρειάζεται.

Οι κυβερνήσεις ας επικεντρωθούν, καλύτερα, στην ανοσοποίηση των μη εμβολιασμένων και να περιμένουν περισσότερα δεδομένα σχετικά με το ποια ενισχυτικά θα ήταν πιο αποτελεσματικά και σε ποιες δόσεις, υποστήριξαν οι συγγραφείς της μελέτης, ανάμεσα στους οποίους και δύο εξέχοντες εμπειρογνώμονες της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, στο ιατρικό περιοδικό The Lancet. Οι επιστήμονες βάσισαν στην εκτίμησή τους σε ένα ευρύ φάσμα μελετών επιτόπιας παρατήρησης καθώς και σε δεδομένα από κλινικές δοκιμές.

«Καμία από τις μελέτες δεν παρείχε αξιόπιστες αποδείξεις για σημαντική μείωση της προστασίας ενάντια σε σοβαρές ασθένειες», έγραψαν οι συγγραφείς. Επίσης, θα μπορούσαν να υπάρχουν πρόσθετοι κίνδυνοι παρενεργειών εάν χορηγηθούν ενισχυτικές δόσεις πολύ σύντομα ή πολύ ευρέως, όπως είπαν.

Οι περισσότερες χώρες με άφθονα αποθέματα εμβολίων συζητούν εάν θα διατεθούν δόσεις για αναμνηστικά εμβόλια για την ενίσχυση της ανοσίας και θα βοηθήσουν ενδεχομένως να σταματήσει η εξάπλωση της πιο μολυσματικής παραλλαγής Δέλτα. Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να διαθέσουν ενισχυτικές δόσεις από τις 20 Σεπτεμβρίου, αν και η πρόταση αυτή εξακολουθεί να χρειάζεται έγκριση από τον FDA και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!