Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Κορωνοϊός – Νέα μέτρα σε Αυστρία – Σαξονία: «Τρέχουν» να εμβολιαστούν οι ανεμβολίαστοι
[Σκάϊ]: Κορωνοϊός – Νέα μέτρα σε Αυστρία – Σαξονία: «Τρέχουν» να εμβολιαστούν οι ανεμβολίαστοι

[Σκάϊ]: Κορωνοϊός – Νέα μέτρα σε Αυστρία – Σαξονία: «Τρέχουν» να εμβολιαστούν οι ανεμβολίαστοι

Ενόψει της εφαρμογής των νέων μέτρων, στην Αυστρία σημειώθηκε χθες ρεκόρ προσέλευσης πολιτών για εμβολιασμό, με ουρές έξω από τα εμβολιαστικά κέντρα, κυρίως όπου ο εμβολιασμός μπορούσε να γίνει χωρίς ραντεβού.

Από σήμερα σε ολόκληρη την Αυστρία και στη Σαξονία θα πρέπει κανείς να διαθέτει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης (Κανόνας 2G) προκειμένου να έχει πρόσβαση όπου έως τώρα μπορούσαν να βρίσκονται και όσοι προσκόμιζαν αρνητικό διαγνωστικό τεστ (Κανόνας 3G). Ως «lockdown για τους ανεμβολίαστους» περιγράφει τη νέα κατάσταση η Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Ενόψει της εφαρμογής των νέων μέτρων, στην Αυστρία σημειώθηκε χθες ρεκόρ προσέλευσης πολιτών για εμβολιασμό, με ουρές έξω από τα εμβολιαστικά κέντρα, κυρίως όπου ο εμβολιασμός μπορούσε να γίνει χωρίς ραντεβού. Από σήμερα, εκτός από την εργασία, για την οποία εξακολουθεί να ισχύει ο Κανόνας 3G, θα χρειάζεται κανείς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης προκειμένου να έχει πρόσβαση σε επιχειρήσεις εστίασης, στο λιανικό εμπόριο, στα κομμωτήρια, στα ξενοδοχεία, στα θέατρα, σε συναυλίες, σε αθλητικές εκδηλώσεις. Επιπλέον, η αυστριακή κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι τα πιστοποιητικά εμβολιασμού θα ισχύουν στο εξής για εννέα μήνες και θα ανανεώνονται μόνο με τη χορήγηση της ενισχυτικής εμβολιαστικής δόσης. Για μια μεταβατική περίοδο τεσσάρων εβδομάδων, στον Κανόνα 2G θα περιλαμβάνονται και όσοι έχουν κάνει ήδη την πρώτη δόση του εμβολίου και παρουσιάζουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού διαγνωστικού τεστ. Η είσοδος στα καταστήματα, στα μουσεία και στις βιβλιοθήκες θα επιτρέπεται μόνο με προστατευτική μάσκα τύπου FFP2.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!