Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Κορωνοϊός – Γερμανία: Μονόδρομος ο υποχρεωτικός εμβολιασμός;
[Σκάϊ]: Κορωνοϊός – Γερμανία: Μονόδρομος ο υποχρεωτικός εμβολιασμός;

[Σκάϊ]: Κορωνοϊός – Γερμανία: Μονόδρομος ο υποχρεωτικός εμβολιασμός;

FAZ: Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός απελευθερώνει, δεν πολώνει – Γενς: “Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός προστατεύει τις ελευθερίες”

Δραματικοί τόνοι χθες από την Άγκελα Μέρκελ για την κρισιμότητα της επιδημιολογικής κατάστασης στη Γερμανία, αλλά και από τον υπουργό Υγείας Γενς Σπαν, ο οποίος προειδοποίησε μάλιστα ότι οι Γερμανοί ή θα εμβολιαστούν ή θα αναρρώσουν ή θα πεθάνουν μέχρι το τέλος του χειμώνα. Σχολιαστές του γερμανικού Τύπου αναρωτιούνται γιατί αυτή η προειδοποίηση τώρα. Η Hannoverische Allgemeine Zeitung επισημαίνει ότι είναι “κυνισμός όταν ο απερχόμενος υπουργός Υγείας κάνει τέτοιες δηλώσεις. Και είναι κυρίως κυνικό γιατί μόλις πριν από 4 εβδομάδες υποστήριζε την άποψη ότι η Γερμανία θα μπορούσε να βγει από την κατάσταση πανδημίας εθνικής εμβέλειας … Στις 9 Δεκεμβρίου είναι η επόμενη συνάντηση, της ή του καγκελαρίου με τους 16 τοπικούς πρωθυπουργούς για να εξετάσουν τα χαλαρά μέτρα κατά του κορωνοϊού χωρίς την δυνατότητα ενός λοκντάουν. Και είναι πολύ πιθανό να τα αντιστρέψουν και να αποφασίσουν τη γενική υποχρέωση εμβολιασμού”.

Η αριστερή εφημερίδα TAZ του Βερολίνου καλεί μάλιστα τον Γενς Σπαν γι αυτόν ακριβώς τον λόγο να παραιτηθεί. “Με την δήλωση ότι η Γερμανία μπορεί να βγει από την επιδημιολογική κατάσταση εθνικής εμβέλειας απέδειξε ότι του αξίζει ο τίτλος του δασκάλου των εσφαλμένων εκτιμήσεων … Όποιος δεν μπορεί να διακρίνει διαβάζοντας τα νούμερα, ότι η χώρα βρίσκεται σε επιδημιολογική κατάσταση ανάγκης σε όλη την επικράτεια, θα πρέπει να κοιτάξει για άλλη δουλειά που να μην έχει να κάνει με την πολιτική υγείας”.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!