Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Κορωνοϊός-Εμβόλιο: Ποιές χώρες θα έχουν προτεραιότητα – «Μάχη» αρχηγών κρατών για πρώτες δόσεις
[Σκάϊ]: Κορωνοϊός-Εμβόλιο: Ποιές χώρες θα έχουν προτεραιότητα – «Μάχη» αρχηγών κρατών για πρώτες δόσεις

[Σκάϊ]: Κορωνοϊός-Εμβόλιο: Ποιές χώρες θα έχουν προτεραιότητα – «Μάχη» αρχηγών κρατών για πρώτες δόσεις

Η καγκελάριος Μέρκελ είχε δηλώσει: «όσο δεν υπάρχει εμβόλιο και φάρμακο για τον κορωνοϊό, τίποτα δεν θα είναι όπως πριν». Το μεγάλο ερώτημα όμως είναι το εξής: ποιος θα πάρει πρώτος το εμβόλιο.

Επιμέλεια: Δήμητρα Κυρανούδη

Βερένα Σμιτ Ρόσμαν, dpa

Στην έρευνα για το εμβόλιο του κορωνοϊού η Ευρώπη βρίσκεται σε καλό δρόμο. Φαρμακευτικές εταιρίες, όπως Biontech με έδρα το Μάιντς, εκτιμούν ότι το εμβόλιο θα μπορούσε να κυκλοφορήσει ακόμη και φέτος. Στην καλύτερη περίπτωση η Βiontech ελπίζει να υποβάλει αίτηση για έγκριση του εμβολίου που ετοιμάζει τον Οκτώβριο. Βέβαια οι προβλέψεις έχουν μεγάλο βαθμό αβεβαιότητας. Aυτό φάνηκε και στην πρόσφατη εξέλικη με την AstraZeneca, όπου λόγω προβλημάτων που παρουσιάστηκαν σε ασθενή, σταμάτησαν για ένα διάστημα οι οι δοκιμές του εμβολίου της. Ωστόσο παρά τα προβλήματα, η ελπίδα ότι σύντομα θα υπάρξει εμβόλιο είναι μεγάλη.

Η καγκελάριος Μέρκελ είχε δηλώσει: «όσο δεν υπάρχει εμβόλιο και φάρμακο για τον κορωνοϊό, τίποτα δεν θα είναι όπως πριν». Το μεγάλο ερώτημα όμως είναι το εξής: ποιος θα πάρει πρώτος το εμβόλιο. Η κυβέρνηση Τραμπ προκαλεί την οργή πολλών καθώς φέρεται να προσπαθεί να εξασφαλίσει αποκλειστική πρόσβαση στο εμβόλιο. Μάλιστα ο Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει ότι οι ΗΠΑ θα αγόραζαν πρώτες τα εμβόλια της γερμανικής εταιρείας Curevac από το Τύμπινγκεν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!