Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Σκάϊ]: Κορωνοϊός: Αρνητικό ρεκόρ με 98 διασωληνωμένους – Τι συμβαίνει στην Αττική
[Σκάϊ]: Κορωνοϊός: Αρνητικό ρεκόρ με 98 διασωληνωμένους – Τι συμβαίνει στην Αττική

[Σκάϊ]: Κορωνοϊός: Αρνητικό ρεκόρ με 98 διασωληνωμένους – Τι συμβαίνει στην Αττική

Ενδείξεις σταθεροποίησης στην Αττική. Σε μια εβδομάδα θα έχουν οι επιστήμονες ασφαλή συμπεράσματα. Ο νέος διαδραστικός χάρτης Covid-19. Ποιές περιοχές είναι στο “πορτοκαλί”.

Εγρήγορση στις αρχές για την ενίσχυση των ΜΕΘ μετά το αρνητικό ρεκόρ των 98 διασωληνωμένων ασθενών με κορωνοϊό που καταγράφηκε την Παρασκευή στη χώρα μας.

Τάσεις σταθεροποίησεις παρουσιάζει η εξάπλωση της πανδημίας στην Αττική, με τα κρούσματα να παραμένουν πάντως σε υψηλά επίπεδα. Συγκεκριμένα, από τα συνολικά 391 κρούσματα κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή τα 161 εντοπίστηκαν στην Αττική.

Σε μια εβδομάδα ασφαλή συμπεράσματα για Αττική

Ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, τόνισε ότι υπάρχουν ήπιες αυξητικές τάσεις των διαγνώσεων στην Ελλάδα ενώ ειδικά για την Αττική έκανε λόγο για μερίδιο σε υψηλά επίπεδα με κάποιες ενδείξεις σταθεροποίησης. Ωστόσο είπε ότι είναι νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα και θα περιμένουμε μια ακόμα βδομάδα.

Για την αύξηση των διασωληνωμένων τόνισε ότι πρόκειται για μια κατάσαση που πιέζει το σύστημα υγείας ενώ επανέλαβε την ανάγκη για αποστάσεις, μάσκες και την υγιεινή των χεριών.

Ο διαδραστικός χάρτης κορωνοϊού

Στο μεταξύ, ενεργοποιήθηκε ο χάρτης Υγειονομικής Προστασίας για τον κορωνοϊό, που κατηγοροποιεί τη χώρα σε τέσσερα επίπεδα ανάλογα με τη διασπορά του ιού και τα μέτρα που εφαρμόζονται.

Οι 74 περιοχές της χώρας «χρωματίζονται» ανάλογα με το επίπεδο των κρουσμάτων και της ανάγκης λήψης έκτακτων τοπικών μέτρων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!