Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Σκάϊ]: Κορωνοϊός: 10€ το κόστος των rapid test, 60 € των PCR- Τι αλλάζει για ανεμβολίαστους
[Σκάϊ]: Κορωνοϊός: 10€ το κόστος των rapid test, 60 € των PCR- Τι αλλάζει για ανεμβολίαστους

[Σκάϊ]: Κορωνοϊός: 10€ το κόστος των rapid test, 60 € των PCR- Τι αλλάζει για ανεμβολίαστους

Οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα για να πάνε στην εργασία τους, αλλά και όσους χώρους ψυχαγωγίας επιτρέπεται.

Υπόχρεοι σε διενέργεια rapid ή PCR τεστ, το κόστος των οποίων θα επιβαρύνει τους ίδιους, είναι οι ανεμβολίαστοι πολίτες από την ερχόμενοι Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου. Η επίδειξη αρνητικού αποτελέσματος για τα τεστ, που μπορούν να γίνουν μόνο σε ιδιωτικές δομές υγείας, είναι απαραίτητη τόσο για τους χώρους εργασίας όσο και για την πρόσβασή τους σε συγκεκριμένους χώρους ψυχαγωγίας.

Στο πλαίσιο αυτό, δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η Υπουργική Απόφαση που υπογράφει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, με την καθορίζεονται τα ανώτατα όρια τιμών πώλησης αγαθών και παροχής υπηρεσιών, λόγω της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού.

Δείτε το ΦΕΚ εδώ.

Σύμφωνα με το άρθρο 1, ορίζονται ως ανώτατα όρια τιμών πώλησης αγαθών και παροχής υπηρεσιών, μη συνυπολογιζομένου σε αυτά του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (Φ.Π.Α), τα ακόλουθα:
1) Για το τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού SARS-CoV-2 με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου Real Time – PCR:
α) ως ανώτατο όριο τιμής χρέωσης παροχής υπηρεσίας (ανάλυση δείγματος κ.λπ.), περιλαμβανόμενων των απαιτούμενων αντιδραστηρίων και αναλώσιμων υλικών, το ποσό των σαράντα ευρώ (40 €) και
β) ως ανώτατο όριο τιμής χρέωσης της δειγματοληψίας στα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια και στις ιδιωτικές κλινικές, το ποσό των είκοσι ευρώ (20 €).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!