Τρίτη, 20 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Σκάϊ]: Κοντοζαμάνης: Θα «αδειάζαμε» τους λοιμωξιολόγους αν δημοσιεύαμε τα πρακτικά
[Σκάϊ]: Κοντοζαμάνης: Θα «αδειάζαμε» τους λοιμωξιολόγους αν δημοσιεύαμε τα πρακτικά

[Σκάϊ]: Κοντοζαμάνης: Θα «αδειάζαμε» τους λοιμωξιολόγους αν δημοσιεύαμε τα πρακτικά

Ο υφυπουργός Υγείας, τόνισε ότι η εμπιστευτικότητα των πρακτικών της επιτροπής, είναι αναγκαία για την ανεξαρτησία και ευθυκρισία των μελών της επιτροπής, ώστε να μπορούν να εκφραστούν ελεύθερα, χωρίς να έχουν την αίσθηση του φόβου ότι θα ασκηθεί εξωτερική πίεση.

«Οι εισηγήσεις των ειδικών δεν είναι κρατικό μυστικό, αρκετοί άλλωστε εξ αυτών διατυπώνουν δημόσια τις θέσεις τους και τις απόψεις τους στα μέσα μαζικής ενημέρωσης» ανέφερε στην Βουλή ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, τονίζοντας «πως η μεγάλη ευθύνη και προσοχή της κυβέρνησης είναι να προστατεύσουμε αυτούς τους ανθρώπους, διότι δεν είναι σωστό να ταυτίσουμε πρόσωπα και απόψεις».

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Κουρουμπλή, γιατί η κυβέρνηση αρνείται «την δημοσιοποίηση των πρακτικών της επιτροπής Αντιμετώπισης Έκτακτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας», ο υφυπουργός ανέφερε ότι «ο ρόλος της επιτροπής είναι συγκεκριμένος» και μια τέτοια δημοσιοποίηση των απόψεων που διατυπώνουν στις συνεδριάσεις τους «θα έχει αρνητικές συνέπειες», καθώς εάν η κυβέρνηση έκανε κάτι τέτοιο θα ήταν «σαν να ‘αδειάζαμε’ τα μέλη της Επιτροπής». Οφείλουμε, είπε ο κ. Κοντοζαμάνης, «να προστατεύσουμε το κάθε μέλος της επιτροπής ξεχωριστά και όλους μαζί, έτσι ώστε να μπορούν να ομιλούν, να συσκέπτονται και να αποφασίζουν ελεύθερα, και κυρίως ανεπηρέαστα, χωρίς παρεμβολές. Πρόκειται για τριάντα τρεις καταξιωμένους επιστήμονες, οι οποίοι άνθρωποι και αυτοί και δεν ζουν αποκομμένοι από την πραγματικότητα. Έχουν πλήρη επίγνωση του συνόλου των παραμέτρων και ασφαλώς λαμβάνουν αυτές τις παραμέτρους υπ’ όψιν τους κατά τη διατύπωση της γνώμης τους».

Ο υφυπουργός επανέλαβε πως για το θέμα της δημοσιοποίησης των πρακτικών, η θέση της κυβέρνησης είναι κατηγορηματικά αρνητική, σημειώνοντας ότι «είμαστε υπέρ της διαφάνειας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!