Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: H Κομισιόν «αδειάζει» τη σύμβουλο του Μπορέλ για τις «μάτσο πολιτικές» Ελλάδας – Τουρκίας
[Σκάϊ]: H Κομισιόν «αδειάζει» τη σύμβουλο του Μπορέλ για τις «μάτσο πολιτικές» Ελλάδας – Τουρκίας

[Σκάϊ]: H Κομισιόν «αδειάζει» τη σύμβουλο του Μπορέλ για τις «μάτσο πολιτικές» Ελλάδας – Τουρκίας

Καλούσε και σε προσέγγιση της Άγκυρας – «Η κυρία Τότσι δεν χαράζει πολιτική για την ΕΕ, είναι ειδική σύμβουλος και οι απόψεις της είναι προσωπικές»

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «άδειασε» την Πέμπτη την ειδική σύμβουλο του Ζοζέπ Μπορέλ, που έκανε μεταξύ άλλων λόγο περί «μάτσο πολιτικών» Ελλάδας – Τουρκίας, αλλά παράλληλα καλούσε και σε προσέγγιση της Άγκυρας.

«Η ειδική σύμβουλος του Ύπατου Εκπροσώπου της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής Νάταλι Τότσι, εξέφρασε προσωπικές απόψεις που δεν απηχούν τις επίσημες θέσεις της ΕΕ» ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν ερωτηθείς σχετικά κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Ο Πίτερ Στάνο υπογράμμισε ότι «οι απόψεις και οι θέσεις που μεταφέρονται από τον Ύπατο Εκπρόσωπο σχηματίζονται στις συζητήσεις με τα κράτη-μέλη. Η κυρία Τότσι δεν χαράζει πολιτική για την ΕΕ, είναι ειδική σύμβουλος, μεταξύ άλλων ευθυνών που έχει, και οι παρατηρήσεις της είναι προσωπικές και δεν αντικατοπτρίζουν τις απόψεις της ΕΕ, δεν αντικατοπτρίζουν τις απόψεις και τις θέσεις του Ύπατου Εκπροσώπου».

Η Νάταλι Τότσι στο twitter ανέφερε: «Η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο δεν είναι κάτι καινούριο. Είναι παλιά διαμάχη για την κυριαρχία και την ασφάλεια μεταξύ της Ελλάδας, της Τουρκίας και της Κύπρου. Μπορεί να επιλυθεί μόνο εάν η Ελλάδα και η Τουρκία κάνουν στην άκρη τις μάτσο πολιτικές και ανακαλύψουν ξανά το πνεύμα της διπλωματίας του σεισμού του ’99».

Παράλληλα, σε άρθρο της στο Politico, βασισμένο σε ολιγόπελτη συζήτηση, σχολίαζε ότι «η δημιουργία μιας αποφασιστικής, βασιζόμενη σε κανόνες, σχέση με την Τουρκία είναι πλέον επιβεβλημένη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!