Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Σκάϊ]: Κλείνουν σε 20 ημέρες τα γηροκομεία της Αττικής που δεν έχουν άδεια λειτουργίας
[Σκάϊ]: Κλείνουν σε 20 ημέρες τα γηροκομεία της Αττικής που δεν έχουν άδεια λειτουργίας

[Σκάϊ]: Κλείνουν σε 20 ημέρες τα γηροκομεία της Αττικής που δεν έχουν άδεια λειτουργίας

«Στη λειτουργία των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων της Αττικής θα μπουν κανόνες», τόνισε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Αυστηρά μέτρα για τη σωστή λειτουργία των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων της Αττικής, ανακοίνωσε η περιφέρεια Αττικής μετά και τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού σε τέτοιες δομές.

Με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, προχωρά η άμεση αδειοδότηση των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων της Αττικής, που πληρούν τις προϋποθέσεις χορήγησης άδειας λειτουργίας. Σε είκοσι μέρες θα κλείσουν όσες Μονάδες δεν θα διαθέτουν άδεια λειτουργίας.

«Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο η απαράδεκτη από το 2007 μέχρι σήμερα κατάσταση, όπου κάθε χρόνο δινόταν με Υπουργικές Αποφάσεις η δυνατότητα παράτασης της λειτουργίας, όσων μονάδων δεν διέθεταν την απαραίτητη άδεια, με αποτέλεσμα να διαιωνίζεται το πρόβλημα. Στη λειτουργία των ΜΦΗ της Αττικής θα μπουν κανόνες που θα προστατεύσουν τις ζωές και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων που φιλοξενούνται σε αυτές, χωρίς εκπτώσεις», τόνισε ο κ. Πατούλης.

Ειδικότερα, με εξαιρετικά επείγον έγγραφό του προς τις αρμόδιες διευθύνσεις της Περιφέρειας Αττικής και τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες και με δεδομένες τις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας της πανδημίας του covid-19, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης τους έδωσε την εντολή, άμεσα και κατ΄ απόλυτη προτεραιότητα, να προχωρήσουν πλέον του τακτικού ελέγχου της καλής λειτουργίας των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο νόμο και σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε καμία Μ.Φ.Η. να μη λειτουργεί στην Αττική, χωρίς τη σχετική άδεια που απαιτείται.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!