Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Σκάϊ]: Κλείνει η αμυντική συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας: Στο «μενού» οι… γαλλικές φρεγάτες-Τι θα περιλαμβάνει
[Σκάϊ]: Κλείνει η αμυντική συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας: Στο «μενού» οι… γαλλικές φρεγάτες-Τι θα περιλαμβάνει

[Σκάϊ]: Κλείνει η αμυντική συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας: Στο «μενού» οι… γαλλικές φρεγάτες-Τι θα περιλαμβάνει

Στο Παρίσι , πέραν του Πρωθυπουργό Κυριάκου Μητσοτάκη, μεταβαίνουν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η συμφωνία

Πολύ κοντά στο να κλείσει και να οριστικοποιηθεί, βρίσκεται η αμυντική συμφωνια μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας.

Όπως αναφέρεται στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, στο Παρίσι πέραν του Πρωθυπουργό Κυριάκου Μητσοτάκη, μεταβαίνουν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας .

Η συμφωνία περιέχει το δόγμα αμυντική συμβολής μεταξύ των δύο κρατών, σύμφωνα με το οποίο όταν η μία απειλείται , η άλλη θα σπεύδει να στείλει βοήθεια, ενώ θα περιλαμβάνει και ασκήσεις συνεκπαίδευσης.

Παράλληλα, η γαλλική παρουσία σε Ελλάδα και Μεσόγειο, πρόκειται να γίνει συχνότερη.

Επιπλέον, στο «πακέτο» της συμφωνίας θα βρίσκεται και η παραχώρηση τριών φρεγατών Belhara και τριών κορβετών. Θα υπάρξουν εξελίξεις επίσης για τα 6 Rafale, τα οποία έχει ήδη παραγγείλει η ελληνική πλευρά.

Περισσότερες πληροφορίες και ανακοινώσεις για την αναθεωρημένη γαλλική πρόταση η οποία αξιολογήθηκε από το πολεμικό ναυτικό και ικανοποίησε και την κυβέρνηση, αναμένεται να γίνουν αύριο Τρίτη 28/09.

Πηγή: skai.gr

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!