Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Σκάϊ]: Κλιματική Αλλαγή: Θα μπορούσε να αφανίσει το ανθρώπινο είδος;
[Σκάϊ]: Κλιματική Αλλαγή: Θα μπορούσε να αφανίσει το ανθρώπινο είδος;

[Σκάϊ]: Κλιματική Αλλαγή: Θα μπορούσε να αφανίσει το ανθρώπινο είδος;

Οι επιστήμονες προβλέπουν μια σειρά από καταστροφικά σενάρια εάν η κλιματική αλλαγή δεν διατηρηθεί υπό έλεγχο

Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής είναι εδώ και τις βλέπουμε με τα μάτια μας: Υψηλές θερμοκρασίες, ισχυρότατοι τυφώνες, εντατικές πλημμύρες και η μεγαλύτερη και πιο σοβαρή περίοδος πυρκαγιών.

Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι η αγνόηση της κλιματικής αλλαγής θα επιφέρει μια «ανείπωτη ταλαιπωρία» για την ανθρωπότητα.

Αλλά αν τα πράγματα θα γίνουν πολύ χειρότερα, θα μπορούσε η κλιματική αλλαγή να εξαφανίσει τους ανθρώπους;

Οι επιστήμονες προβλέπουν μια σειρά από καταστροφικά σενάρια εάν η κλιματική αλλαγή δεν διατηρηθεί υπό έλεγχο, αλλά αν εξετάσουμε απλώς τις άμεσες επιπτώσεις, τότε υπάρχουν κάποια καλά νέα. είναι απίθανο να προκαλέσει τον αφανισμό μας.

«Δεν υπάρχουν στοιχεία για κάποιο σενάριο σύμφωνα με το οποίο η κλιματική αλλαγή θα εξαφάνιζε τους ανθρώπους», Michael Mann, διακεκριμένος καθηγητής ατμοσφαιρικής επιστήμης στο Penn State και συγγραφέας του βιβλίου «The New Climate War: The Fight to Take Back Our Planet» ανέφερε στη Live Science.

Ωστόσο, είναι πιθανό ότι η κλιματική αλλαγή θα εξακολουθήσει να απειλεί τη ζωή εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων με άλλους τρόπους όπως προκαλώντας έλλειψη τροφής και νερού, κοινωνική κατάρρευση και παγκόσμιες συγκρούσεις, διαπιστώνει η έρευνα.

Οι άνθρωποι αυξάνουν την ποσότητα χρήσης των αερίων του θερμοκηπίου, όπως το διοξείδιο του άνθρακα και το μεθάνιο στην ατμόσφαιρα, μέσω της καύσης ορυκτών καυσίμων και άλλων δραστηριοτήτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!