Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Κυριακίδου σε ΣΚΑΪ: Παράδειγμα για τους εμβολιασμούς η Ελλάδα -Από Απρίλιο η Johnson&Johnson
[Σκάϊ]: Κυριακίδου σε ΣΚΑΪ: Παράδειγμα για τους εμβολιασμούς η Ελλάδα -Από Απρίλιο η Johnson&Johnson

[Σκάϊ]: Κυριακίδου σε ΣΚΑΪ: Παράδειγμα για τους εμβολιασμούς η Ελλάδα -Από Απρίλιο η Johnson&Johnson

Τη στρατηγική της Ε.Ε. ως προς την προμήθεια των εμβολίων, παρά τα προβλήματα των προηγούμενων εβδομάδων, υπεραμύνθηκε μιλώντας στον ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Ευγενίδη η επίτροπος Υγείας της Ε.Ε. Στέλλα Κυριακίδου.

Τη στρατηγική της Ε.Ε. ως προς την προμήθεια των εμβολίων, παρά τα προβλήματα των προηγούμενων εβδομάδων, υπεραμύνθηκε μιλώντας στον ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Ευγενίδη η επίτροπος Υγείας της Ε.Ε. Στέλλα Κυριακίδου. Παραδέχθηκε ότι είναι πιθανό να υπάρξουν και νέα προβλήματα στις επόμενες παραδόσεις, ενώ υπογράμμισε ότι, βάσει συμφωνιών, τα εμβόλια της Johnson&Johnson θα ξεκινήσουν να παραδίδονται από τον Απρίλιο.

«Η Κομισιόν έδρασε από τον Ιούνιο μέσα από τη στρατηγική για τους εμβολιασμούς στην Ευρώπη. Και, αν θυμηθούμε, είχαμε τότε από 160 εταιρίες που είχαν υποβάλλει ενδιαφέρον και επιλέξαμε τις 6. Από αυτές τις 6, από τις 3 έχουμε ήδη εμβόλια και η τέταρτη έχει ήδη υποβάλλει αίτηση. Συνεπώς, κινηθήκαμε μαζί με τα κράτη μέλη σωστά. Και επενδύσαμε ώστε οι εταιρίες να μπορούν να περάσουν στην έρευνα και παραγωγή άμεσα, με αποτέλεσμα να έχουμε εμβόλια μέσα σε 10 μήνες, όταν είναι μια διαδικασία που παίρνει 5-10 χρόνια», υπογράμμισε η κ. Κυριακίδου.

Τόνισε, παράλληλα, ότι τα προβλήματα παρουσιάστηκαν μόνο με την AstraZeneca, επί της ουσίας. «Η Pfizer είχε προβλήματα παραγωγής που αντιμετώπισε και συνεχίζονται οι παραδόσεις και θα καλύψει πλήρως τις δόσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!