Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Κύπρος: Εντοπίστηκε κοίτασμα χρυσού στην περιοχή Μιτσερό
[Σκάϊ]: Κύπρος: Εντοπίστηκε κοίτασμα χρυσού στην περιοχή Μιτσερό

[Σκάϊ]: Κύπρος: Εντοπίστηκε κοίτασμα χρυσού στην περιοχή Μιτσερό

Η εταιρεία μεταλλευτικής έρευνας και εξόρυξης, με έδρα την Κύπρο, εντόπισε αποθέματα με υψηλή συγκέντρωση χαλκού και χρυσού στο συγκεκριμένο τμήμα, επιβεβαιώνοντας τα αποτελέσματα προηγούμενων γεωτρήσεων

Χρυσό στην περιοχή της Κοκκινόγιας στο Μιτσερό, νοτιοδυτικά της Λευκωσίας στην Κύπρο, εντόπισε η εταιρεία Venus Minerals.
Η εταιρεία μεταλλευτικής έρευνας και εξόρυξης, με έδρα την Κύπρο, εντόπισε αποθέματα με υψηλή συγκέντρωση χαλκού και χρυσού στο συγκεκριμένο τμήμα, επιβεβαιώνοντας τα αποτελέσματα προηγούμενων γεωτρήσεων. Στο SigmaLive μίλησε ο Peter van der Borgh, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας.
Ερωτηθείς για το πώς μεταφράζεται πρακτικά η ύπαρξη χρυσού στην περιοχή του μεταλλείου της Κοκκινόγιας, ο κ. Peter van der Borgh, είπε «τα αποτελέσματα της πρώτης γεώτρησης στην Κοκκινόγια είναι όντως πολύ ελπιδοφόρα, ωστόσο, αναμένουμε ακόμη τα ευρήματα οκτώ επιπλέον γεωτρήσεων στην περιοχή καθώς και άλλων τεσσάρων στον τομέα της Κλήρου. Μόνο τότε θα είμαστε σε θέση να αποφασίσουμε για τα επόμενα βήματα. Είναι σημαντικό να επισημάνουμε πως η μεταλλευτική διαδικασία, περιλαμβανομένης και της διερευνητικής φάσης, είναι μακρά και απαιτητική.
Σε κάθε περίπτωση όμως πιστεύουμε ότι δίνοντας εκ νέου ώθηση στη μεταλλευτική βιομηχανία της χώρας, μέσα από τη βιώσιμη εκμετάλλευση των προηγουμένως αναξιοποίητων ορυκτών πόρων, τα οφέλη για την τοπική κοινότητα θα είναι πολλαπλά, ενώ η ενίσχυσή του κλάδου θα συμβάλει παράλληλα, στη διαφοροποίηση της οικονομίας του νησιού».
«Ο χρυσός δεν ήταν ο αρχικός μας στόχος»
«Ο χρυσός δεν ήταν ο αρχικός μας στόχος στο συγκεκριμένο κοίτασμα, δεδομένου ότι τα ιστορικά δεδομένα που αφορούσαν την περιεκτικότητα χρυσού στην περιοχή ήταν πολύ περιορισμένα», αναφέρει ο CEO.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!