Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Κυπριακό: Σκληροί όροι Τατάρ στο πρώτο ραντεβού με Αναστασιάδη
[Σκάϊ]: Κυπριακό: Σκληροί όροι Τατάρ στο πρώτο ραντεβού με Αναστασιάδη

[Σκάϊ]: Κυπριακό: Σκληροί όροι Τατάρ στο πρώτο ραντεβού με Αναστασιάδη

Για τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων οι όποιες συνομιλίες δεν θα οδηγούν σε λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, αλλά σε μια λύση που θα διασφαλίζει τη συνέχιση του ψευδοκράτους και οι εγγυήσεις της Τουρκίας (συμπεριλαμβανομένων των επεμβατικών δικαιωμάτων) θα διατηρηθούν μέσα από την όποια συμφωνία επιτευχθεί.

Με σκληρούς όρους θα πάει ο νέος ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Ερσίν Τατάρ στο πρώτο ραντεβού με τον Νίκο Αναστασιάδη. Από την ημέρα της ανάδειξής του στην ηγεσία της τουρκοκυπριακής κοινότητας ο Τατάρ φροντίζει να ενημερώνει τόσον τον Ελληνοκύπριο συνομιλητή του όσο και τα Ηνωμένα Έθνη ως προς το τι συμπεριλαμβάνει η δική του ατζέντα για το Κυπριακό.

Οι πρώτες απαιτήσεις που φαίνεται να βάζει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ο «εκλεκτός» του Ερντογάν, οδηγούν απευθείας σε αλλαγή της βάσης των συνομιλιών. Για τον ίδιο οι όποιες συνομιλίες: α) δεν θα οδηγούν σε λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, β) θα οδηγούν σε μια λύση που θα διασφαλίζει τη συνέχιση του ψευδοκράτους, γ) οι εγγυήσεις της Τουρκίας (συμπεριλαμβανομένων των επεμβατικών δικαιωμάτων) θα διατηρηθούν μέσα από την όποια συμφωνία επιτευχθεί.

Αυτό είναι ένα πρώτο δείγμα του τι θα παρουσιάσει ο Ερσίν Τατάρ στην πρώτη τους συνάντηση η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες μας, έχει κλειδώσει. Και όλα δείχνουν πως η πρώτη, κοινωνικού χαρακτήρα, συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!