Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Σκάϊ]: Κινδυνεύει η ζωή τους από το ψύχος – Έκκληση βοηθείας μέσω του SKAIgr
[Σκάϊ]: Κινδυνεύει η ζωή τους από το ψύχος – Έκκληση βοηθείας μέσω του SKAIgr

[Σκάϊ]: Κινδυνεύει η ζωή τους από το ψύχος – Έκκληση βοηθείας μέσω του SKAIgr

Εν μέσω ψύχους, ένας μεγαλόσωμος σκύλος 17 ώρες χωρίς φαγητό και μία γάτα 6 ώρες χωρίς φαγητό πεθαίνουν – Δείτε πώς μπορείτε να βοηθήσετε

Της Σταματίνας Σταματάκου

Τα αδέσποτα ζώα καθημερινά παλεύουν να επιβιώσουν από τις κακοποιήσεις, τα αυτοκίνητα και αυτές τις μέρες από τον καιρό. Όποιος νομίζει ότι τα ζώα δεν κρυώνουν κάνει λάθος. Και κρυώνουν και υποφέρουν και κινδυνεύουν να πεθάνουν όταν η θερμοκρασία είναι κοντά και υπό το μηδέν. Ένας μεγαλόσωμος σκύλος 17 ώρες χωρίς φαγητό και μία γάτα 6 ώρες χωρίς φαγητό πεθαίνουν. Ιδίως όταν βραχούν η αντίστροφη μέτρηση επιταχύνεται.

Πολλές φορές σκυλιά και γατιά έχουν βρεθεί νεκρά μετά από τα μεγάλα κρύα. Ιδιαίτερα ευάλωτα είναι τα κοντότριχα ζώα, τα ηλικιωμένα και φυσικά τα κουτάβια και τα μικρά γατάκια, χωρίς να σημαίνει ότι τα υπόλοιπα δεν κινδυνεύουν. Εξαιρετικά επικίνδυνος είναι ο παγετός για τα αλυσοδεμένα ζώα ακόμη κι αν νομίζουν οι παράνομοι κηδεμόνες τους (η μόνιμη αλυσόδεση ζώου είναι παράνομη και αποτελεί είδος κακοποίησης, τιμωρείται με βάση τον νόμο 4039/2012) ότι ένα βαρέλι ή ένα σκυλόσπιτο αρκεί. Αρκετές φορές έχουν εντοπιστεί ζώα νεκρά που πάγωσαν.

Αυτές τις μέρες ανοίξτε τα σπίτια σας γι’ αυτά τα πλάσματα, ανοίξτε τις αυλές και τα γκαράζ. Φτιάξτε μία κούτα με πλαστική σακούλα εξωτερικά και κουβέρτα εσωτερικά για να προστατευτούν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!