Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Σκάϊ]: ΚΥΑ νέων μέτρων: Τι ισχύει για take away, τι κάνουμε εάν δεν έχουμε έγγραφο ταυτοπροσωπείας
[Σκάϊ]: ΚΥΑ νέων μέτρων: Τι ισχύει για take away, τι κάνουμε εάν δεν έχουμε έγγραφο ταυτοπροσωπείας

[Σκάϊ]: ΚΥΑ νέων μέτρων: Τι ισχύει για take away, τι κάνουμε εάν δεν έχουμε έγγραφο ταυτοπροσωπείας

Χρήσιμες διευκρινίσεις από το Υπουργείο Ανάπτυξης

Με τα νέα μέτρα για τον κορωνοιό να τίθενται σε ισχύ αλλά και με την ανακοίνωση περισσοτέρων πληροφοριών όσων αφορά τις διευκολύνσεις των πολιτών που έχουν εμβολιαστεί και αντιστοίχως τους περιορισμούς σε μη εμβολιασμένους, εγείρονται ερωτήματα όσον αφορά το πώς κινούμαστε πλέον στην καθημερινότητα μας.

Στο πλαίσιο αποσαφήνισης αποριών που έχουν προκύψει διευκρινίζεται από το Yπουργείο Άνάπτυξης πως όσον αφορά τους εξωτερικούς χώρους και το take away, ισχύει , ό, τι ίσχυε έως σήμερα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα αποστάσεων να παραμένουν σε εφαρμογή.

Όποιος πολίτης που το επιθυμεί έχει την δυνατότητα να αγοράσει τον καφέ του και να τον πιεί καθήμενος σε σκαμπό, εξωτερικού χώρου αλλά όχι όρθιος.

Την ίδια ώρα, η είσοδος σε κλειστούς χώρους γίνεται πλέον μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού, αποτελέσματα rapid ή μοριακού τεστ ή πιστοποιητικό νοσηρής, το οποίο πρέπει να φέρουμε μαζί μας σε χαρτί ή να υπάρχει στο κινητό.

Σε κάθε περίπτωση όμως όταν κάποιος δεν έχει έγγραφο ταυτοπροσωπείας (διαβατήριο ή ταυτότητα) δεν μπορεί να μπει. Αναγκαίο το έγγραφο.

Την ίδια ώρα ο επιχειρηματίας ή υπάλληλος της επιχείρησης έχει νομικώς κατοχυρωμένο δικαίωμα να κάνει έλεγχο ταυτοπροσωπίας στους πελάτες που θέλουν να εισέλθουν.
Την ίδια ώρα, ισχύουν κανονικά οι περιορισμοί στα τραπέζια και οι τήρηση συγκεκριμένων αποστάσεων σε θέατρα με τις νέες πληρότητες;

Τέλος δεν χρειάζονται έγγραφα ταυτοπροσωπείας για παιδιά κάτω των 12 ετών, καθώς αρκεί η βεβαίωση του γονιού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!