Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: KGB Λευκορωσίας: Τρομοκράτης και μισθοφόρος μαχητής ο Προτασέβιτς
[Σκάϊ]: KGB Λευκορωσίας: Τρομοκράτης και μισθοφόρος μαχητής ο Προτασέβιτς

[Σκάϊ]: KGB Λευκορωσίας: Τρομοκράτης και μισθοφόρος μαχητής ο Προτασέβιτς

Σύμφωνα με τον Τέρτελ, ο 26χρονος δημοσιογράφος «υπήρξε διοργανωτής και συντονιστής μαζικών ταραχών, που έθεταν υπό απειλή την ζωή και την υγεία απλών πολιτών και των δυνάμεων επιβολής της τάξης. Ο ίδιος είναι καθοδηγητής ενός από τα κανάλια του διαδικτύου, που η νομοθεσία μας έχει χαρακτηρίσει ως εξτρεμιστικό».

Ο συλληφθείς την περασμένη Κυριακή στο αεροδρόμιο του Μινσκ, αντιφρονών δημοσιογράφος Ρομάν Προτασέβιτς, σύμφωνα με τον αρχηγό της KGB Λευκορωσίας Ιβάν Τέρτελ, είναι ένας τρομοκράτης και μισθοφόρος μαχητής, που συμμετείχε σε αιματηρά γεγονότα ως μέλος του τάγματος Azov, το οποίο σχετίζεται όπως είπε με έκτροπα και θανάτους αμάχων στην νοτιοανατολική Ουκρανία.

Ο Τέρτελ είπε, μιλώντας στην Βουλή κατά την διάρκεια συνάντησης βουλευτών με τον πρόεδρο Αλεξάντρ Λουκασένκο, ότι όλα αυτά δεν είναι όπως είπε «μόνο δικά μας στοιχεία και στοιχεία της ανάκρισης, αλλά και στοιχεία που παρουσιάζονται στα ΜΜΕ και που έχει παραδεχθεί προσωπικά ο Προτασέβιτς, και τα οποία είναι ευρέως προσβάσιμα».

Σύμφωνα με τον Τέρτελ, την εμπειρία που απόκτησε στην Ουκρανία ο Προτασέβιτς την «εφάρμοσε ενεργά» στην Λευκορωσία. «Υπήρξε διοργανωτής και συντονιστής μαζικών ταραχών, που έθεταν υπό απειλή την ζωή και την υγεία απλών πολιτών και των δυνάμεων επιβολής της τάξης. Ο ίδιος είναι καθοδηγητής ενός από τα κανάλια του διαδικτύου, που η νομοθεσία μας έχει χαρακτηρίσει ως εξτρεμιστικό».

Ο Τέρτελ είπε ακόμη ότι ο Προτασέβιτς συνεργάζεται ενεργά με την ανάκριση και ομολογεί παραδεχόμενος τις πράξεις του, περιγράφοντας τους χορηγούς της υπονομευτικής του δραστηριότητας κατά της Λευκορωσίας, τους μηχανισμούς υλοποίησής της, τις μυστικές υπηρεσίες που βρίσκονται από πίσω του, τους πολιτικούς και τις οργανώσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!