Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Σκάϊ]: Κεραμέως- σχολεία: Στόχος το άνοιγμα από 5/4-Τι είπε για διακοπές Πάσχα, Πανελλήνιες
[Σκάϊ]: Κεραμέως- σχολεία: Στόχος το άνοιγμα από 5/4-Τι είπε για διακοπές Πάσχα, Πανελλήνιες

[Σκάϊ]: Κεραμέως- σχολεία: Στόχος το άνοιγμα από 5/4-Τι είπε για διακοπές Πάσχα, Πανελλήνιες

Ο στόχος είναι για την άλλη εβδομάδα κάποια στιγμή. Θα συνοδεύεται από το συμπληρωματικό μέτρο του self-testing για μαθητές και εκπαιδευτικούς, με τεστ μια φορά την εβδομάδα στο σπίτι», είπε χαρακτηριστικά η κ. Κεραμέως

Για την επόμενη εβδομάδα προγραμματίζεται το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων, σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

«Γίνεται μεγάλη προσπάθεια για να επιστρέψουν τα παιδιά στα σχολεία. Είχαμε συζήτηση την Παρασκευή με την επιτροπή, και παρουσιάσαμε ένα πλήρες σχέδιο για το άνοιγμα σε πρώτη φάση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δηλαδή γυμνασίων και λυκείων. Ο στόχος είναι για την άλλη εβδομάδα κάποια στιγμή. Θα συνοδεύεται από το συμπληρωματικό μέτρο του self-testing για μαθητές και εκπαιδευτικούς, με τεστ μια φορά την εβδομάδα στο σπίτι», είπε χαρακτηριστικά η κ. Κεραμέως μιλώντας στο Mega .

«Το τεστ αυτό θα το παίρνουν οι γονείς δωρεάν από τα φαρμακεία», συνέχισε εξηγώντας πως δικαιούται κάθε παιδί, όπως και κάθε ενήλικας, τέσσερα τεστ τον μήνα.

“Κάθε Δευτέρα μαθητές και εκπαιδευτικοί θα κάνουν το self-test, με στόχο να θωρακίσουμε όσο μπορούμε τα σχολεία μας. Όλα τα μέτρα θα συνεχίσουν να ισχύουν, όπως μάσκες, διαλείμματα, αποστάσεις” είπε.

Μιλώντας για το τι θα γίνει με τα δημοτικά, η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι «Είναι μια δυναμική διαδικασία και τα δεδομένα αλλάζουν διαρκώς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!