Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Σκάϊ]: Κεραμέως: Καμία συζήτηση για κλείσιμο σχολείων – Τι θα γίνει με τους αρνητές γονείς
[Σκάϊ]: Κεραμέως: Καμία συζήτηση για κλείσιμο σχολείων – Τι θα γίνει με τους αρνητές γονείς

[Σκάϊ]: Κεραμέως: Καμία συζήτηση για κλείσιμο σχολείων – Τι θα γίνει με τους αρνητές γονείς

Η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι έχουν γίνει συζητήσεις με το υπουργείο Δικαιοσύνης και αναμένεται διάταξη που θα προβλέπει κατά πάσα πιθανότητα, ακόμα και ποινή φυλάκισης δύο ετών σε γονείς που αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για κλείσιμο σχολείων, δήλωσε κατηγορηματικά η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, τονίζοντας ότι τα μέτρα τηρούνται υποδειγματικά στα σχολεία.

Σε σύνολο 85.000 τμημάτων σε όλη την επικράτεια, κλειστά είναι ελάχιστα, -περίπου 15, σύμφωνα με την υπουργό.

«Οφείλεται αν θέλετε αφενός στην υποδειγματική τήρηση των μέτρων και αφετέρου στο πάρα πολύ αυξημένο testing. Έχουμε επενδύσει παρά πολύ ως κυβέρνηση και στην προστασία της ατομικής και δημόσιας υγείας αλλά και στη λειτουργία των σχολειών μας», ανέφερε η κ. Κεραμέως στα «Παραπολιτικά» .

Εξήγησε πως εάν ένας μαθητής διαγνωστεί θετικός στον κορωνοϊό προφανώς ο ίδιος απομονώνεται αμέσως αλλά ταυτόχρονα όλες οι στενές του επαφές κάνουν έως και 7 δωρεάν test την εβδομάδα, κάτι που επιτρέπει τον περιορισμό της διασποράς του ιού στα σχολεία.

Η κ. Κεραμέως τόνισε ότι το ποσοστό του εμβολιασμού στους καθηγητές έχει φτάσει στο 84% και ο εμβολιασμός στους μαθητές των Λυκείων προσεγγίζει το 50%. Στα Πανεπιστήμια έχει εμβολιαστεί το 93% των καθηγητών και το 82% των φοιτητών.

Για τους αρνητές γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, η υπουργός Παιδείας προειδοποίησε πως καθώς είναι θέμα δικαιοσύνης μπορεί να έχει επιπτώσεις στην επιμέλεια ενός γονέα. Η κ. Κεραμέως είπε ότι έχουν γίνει συζητήσεις με το υπουργείο Δικαιοσύνης και αναμένεται διάταξη που θα προβλέπει κατά πάσα πιθανότητα, ακόμα και ποινή φυλάκισης δύο ετών σε γονείς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!