Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Σκάϊ]: ΚΕΔΕ για μάσκες: Κρυφτούλι ανευθυνο-υπεύθυνων γραφειοκρατών
[Σκάϊ]: ΚΕΔΕ για μάσκες: Κρυφτούλι ανευθυνο-υπεύθυνων γραφειοκρατών

[Σκάϊ]: ΚΕΔΕ για μάσκες: Κρυφτούλι ανευθυνο-υπεύθυνων γραφειοκρατών

Την οργή των δημάρχων προκάλεσε η δήλωση του υφυπουργού Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, ο οποίος «δείχνοντας» την ΚΕΔΕ είπε ότι το υπουργείο διαβίβασε απλώς τις προδιαγραφές στην αρμόδια Αρχή διενέργειας του διαγωνισμού και δεν έχει λάβει κάποιο αίτημα για διευκρίνιση επί των προδιαγραφών.

Με μια σκληρή ανακοίνωση απαντά η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) στις επικρίσεις που δέχθηκε για τις υπερμεγέθεις μάσκες που παραδόθηκαν στους μαθητές των σχολείων όλης της χώρας.

«Η Αυτοδιοίκηση στα δύσκολα βγαίνει μπροστά. Δεν φοβόμαστε τις ευθύνες, δεν κρυβόμαστε πίσω από αρμοδιότητες, δεν θα επιτρέψουμε τα παιδιά μας να γίνουν «μπαλάκι» στο κρυφτούλι ανευθυνο-υπεύθυνων γραφειοκρατών», αναφέρει η ΚΕΔΕ.

Την οργή των δημάρχων προκάλεσε η δήλωση του υφυπουργού Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, ο οποίος μίλησε για παρεξήγηση σε ό,τι αφορά το μέγεθος της μάσκας και «δείχνοντας» την ΚΕΔΕ είπε ότι το υπουργείο διαβίβασε απλώς τις προδιαγραφές στην αρμόδια Αρχή διενέργειας του διαγωνισμού και δεν έχει λάβει κάποιο αίτημα για διευκρίνιση επί των προδιαγραφών.

Η ΚΕΔΕ απαντά ότι είχε την ευθύνη διεξαγωγής του διαγωνισμού και όχι τον καθορισμό των προδιαγραφών, «τις όποιες καθόριζαν αποκλειστικά τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας».

Η ΚΕΔΕ τονίζει επίσης, ότι η παραγωγή μασκών διακόπηκε με δική της εντολή και πως μέχρι σήμερα ακόμη δεν έχουν σταλεί εκ νέου οι προδιαγραφές με σαφείς οδηγίες ώστε να συνεχιστεί η διαδικασία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΕΔΕ

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος αντιπροσωπεύει την αυτοδιοίκηση της ευθύνης, που στα δύσκολα έχει μάθει να βγαίνει πάντα μπροστά, για να στηρίξει με αποτελεσματικό τρόπο τις τοπικές μας κοινωνίες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!