Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Σκάϊ]: Καρούζος- Χατζηδεοθοσίου σε ΣΚΑΪ: Τα θετικά και τα δύσκολα σημεία του νέου εργασιακού 
[Σκάϊ]: Καρούζος- Χατζηδεοθοσίου σε ΣΚΑΪ: Τα θετικά και τα δύσκολα σημεία του νέου εργασιακού 

[Σκάϊ]: Καρούζος- Χατζηδεοθοσίου σε ΣΚΑΪ: Τα θετικά και τα δύσκολα σημεία του νέου εργασιακού 

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά εντάσσεται στο νομοσχέδιο η προστασία της μητρότητας, οι ειδικές άδειες στους πατέρες, οι διατάξεις για την αποσύνδεση της τηλεργασίας, οι ειδικές άδειες πατρότητας και η προστασία από την απόλυση, που ήταν ζητήματα που απασχολούσαν περίπου το 40% της δικονομικής πρακτικής

Ο εργατολόγος Γιάννης Καρούζος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ για το εργασιακό νομοσχέδιο, χαρακτήρισε λάθος να απορρίπτεται συλλήβδην ένα νομοσχέδιο όταν κατά τα 2/3 των διατάξεων ενσωματώνονται στην χώρα μας διεθνείς συνθήκες κάτι που δεν είχε γίνει μέχρι τώρα.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά εντάσσονται στο νομοσχέδιο η προστασία της μητρότητας, οι διατάξεις για την αποσύνδεση της τηλεργασίας, οι ειδικές άδειες πατρότητας και η προστασία από την απόλυση, που ήταν ζητήματα που απασχολούσαν περίπου το 40% της δικονομικής πρακτικής.

Σημεία δύσκολα , χαρακτήρισε το σημείο της απόλυσης καθώς όπως είπε αν απολυθεί κάποιος για οικονομοτεχνικούς λόγος παύεται το δικαίωμα της επαναπρόσληψης, αλλά δίδεται αποζημίωση .

Ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου είπε ότι διαφωνεί στο θέμα της αποζημιώσεις των εργατοτεχνιτών με αναδρομική ισχύ, καθώς όπως έιπε πολλές μικρομεσάιες επιχειρήσεις δεν θα μπορούν να σηκώσουν το βάρος.

Στα θετικά του νομοσχεδίου ανέφερε την ψηφιακή κάρτα, αλλά ρώτησε ποιος θα πληρώσεις το κόστος, ενω στο κομμάτι του επιδόματος πατρότητας, είπε ότι θα δυσκολευτούν επιχειρήσεις να καταβάλλουν το 50%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!