Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Σκάϊ]: Καραμανλής: Για πρώτη φορά χρηματοδότηση 427 εκατ. ευρώ για τον ΒΟΑΚ
[Σκάϊ]: Καραμανλής: Για πρώτη φορά χρηματοδότηση 427 εκατ. ευρώ για τον ΒΟΑΚ

[Σκάϊ]: Καραμανλής: Για πρώτη φορά χρηματοδότηση 427 εκατ. ευρώ για τον ΒΟΑΚ

Επομένως, έχουμε φτάσει σε ένα σημείο όπου πολύ σύντομα αυτό το έργο, το οποίο όντως ήταν ένα όνειρο πολλών δεκαετιών, μπαίνει σε μία πολύ συγκεκριμένη ρότα», υπογράμμισε ο κ. Καραμανλής.

«Η χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση του έργου Βόρειος Οδικός ‘Αξονας Κρήτης είναι πλήρως εξασφαλισμένη και εν μέρει θα γίνει από το Εθνικό Ταμείο Ανάκαμψης».

Την διαβεβαίωση αυτή έδωσε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Βαρδάκη, που επεσήμανε ότι «η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση αυτού του πολύ σημαντικού έργου στην Κρήτη θυμίζει «γεφύρι της ‘Αρτας».

«Έχουν χτιστεί πολλές πολιτικές καριέρες στο όνομα του ΒΟΑΚ αλλά και έχουν διαψευστεί συνέχεια και οι ελπίδες χιλιάδων ανθρώπων στην Κρήτη», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρδάκης.

«Είναι η πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια που μπορούμε να μιλήσουμε με συγκεκριμένα νούμερα για χρηματοδότηση. Για πρώτη φορά, εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση, δηλαδή τη συμβολή τού Δημοσίου για το έργο αυτό, ύψους 427 εκατ.ευρώ. Επομένως, έχουμε φτάσει σε ένα σημείο όπου πολύ σύντομα αυτό το έργο, το οποίο όντως ήταν ένα όνειρο πολλών δεκαετιών, μπαίνει σε μία πολύ συγκεκριμένη ρότα», υπογράμμισε ο κ. Καραμανλής και συνέχισε:

«Το ζήτημα ήταν πού θα βρούμε λεφτά. Τα λεφτά τα βρήκαμε τώρα. Έχουμε 427 εκατ. τα οποία θα πάνε στο συγκεκριμένο έργο».

Αναφερόμενος στο τμήμα Χανιά-Χερσόνησος, ο κ. Καραμανλής είπε πως θα γίνει με σύμβαση παραχώρησης , ενώ για το τμήμα Χερσόνησος
Νεάπολη, μήκους 22,5 χιλιόμετρων, τόνισε ότι η Β΄ φάση του διαγωνισμού ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα κι έχει κατατεθεί η μελέτη περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων στο αρμόδιο υπουργείο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!