Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Κάνει πίσω η Νορβηγία: Αναβλήθηκε ξανά η πλήρης άρση των περιορισμών
[Σκάϊ]: Κάνει πίσω η Νορβηγία: Αναβλήθηκε ξανά η πλήρης άρση των περιορισμών

[Σκάϊ]: Κάνει πίσω η Νορβηγία: Αναβλήθηκε ξανά η πλήρης άρση των περιορισμών

Στόχος της νορβηγικής κυβέρνησης είναι η επιστροφή σε μια ομαλή ζωή «στα τέλη Σεπτεμβρίου», όταν θα έχει εμβολιαστεί, όπως ελπίζει, περίπου το 90% του ενήλικου πληθυσμού.

Η Νορβηγία ανέβαλε και πάλι σήμερα την πλήρη άρση των υγειονομικών περιορισμών, με φόντο έναν αριθμό ρεκόρ νέων κρουσμάτων Covid-19 τις τελευταίες ημέρες, ενώ επεξέτεινε την προσφορά εμβολίων στα παιδιά ηλικίας 12-15 ετών.

«Η συνέχιση του ανοίγματος (της κοινωνίας) σήμερα θα δημιουργούσε αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης», δήλωσε η πρωθυπουργός Έρνα Σόλμπεργκ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, μερικές ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές οι οποίες δεν φαίνονται ευοίωνες για το δεξιό συνασπισμό της.

«Αυτό τον κίνδυνο, δεν θέλουμε να τον αναλάβουμε την ώρα που μένει τόσο λίγος χρόνος πριν όλοι οι ενήλικοι να έχουν τη δυνατότητα να προστατευθούν με το εμβόλιο», δήλωσε.

Η σκανδιναβική χώρα άρχισε πριν από το καλοκαίρι να αίρει σταδιακά τα υγειονομικά μέτρα της στο βαθμό που ο εμβολιασμός κατά της Covid-19 προχωρούσε και η επιδημία οπισθοχωρούσε στην επικράτειά της.

Μπροστά στον κίνδυνο να υπάρξει νέο κύμα μολύνσεων, ανέβαλε ωστόσο επανειλημμένα την εφαρμογή της τελευταίας φάσης του ανοίγματος, η οποία ισοδυναμεί με οιονεί εξομάλυνση.

Σήμερα η Σόλμπεργκ δήλωσε πως στόχος της είναι η επιστροφή σε μια ομαλή ζωή «στα τέλη Σεπτεμβρίου», όταν θα έχει εμβολιαστεί, όπως ελπίζει, περίπου το 90% του ενήλικου πληθυσμού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!