Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Σκάϊ]: JP: Συμμαχία Τουρκίας, Ρωσίας, Ιράν κατά ΗΠΑ – Γιατί η Άγκυρα θέλει αλλαγή της Συνθήκης της Λωζάνης
[Σκάϊ]: JP: Συμμαχία Τουρκίας, Ρωσίας, Ιράν κατά ΗΠΑ – Γιατί η Άγκυρα θέλει αλλαγή της Συνθήκης της Λωζάνης

[Σκάϊ]: JP: Συμμαχία Τουρκίας, Ρωσίας, Ιράν κατά ΗΠΑ – Γιατί η Άγκυρα θέλει αλλαγή της Συνθήκης της Λωζάνης

“Η Τουρκία έστειλε εξτρεμιστές, κατηγορούμενους για αποκεφαλισμoύς ανθρώπων, να λεηλατήσουν εκκλησίες και να εξαναγκάσουν τους Αρμένιους να φύγουν. Εκατό χρόνια μετά τη γενοκτονία των Αρμενίων από το οθωμανικό καθεστώς το 2015, η Τουρκία ήθελε να συνεχίσει το σχέδιο” τονίζει η Jerusalem Post

Επιμέλεια: Στέλιος Κάνδιας

Η Τουρκία και η Ρωσία καθίστανται όλο και περισσότερο στρατηγικοί εταίροι σε μια προσπάθεια να συνεργαστούν με το Ιράν και να απομακρύνουν τις Ηνωμένες Πολιτείες από τη Μέση Ανατολή αναφέρει η Jerusalem Post, σε άρθρο – κόλαφο για τις επιδιώξεις της Άγκυρας.

«Αυτός είναι ο γενικός στόχος της Τουρκίας και οι πρόσφατες συγκρούσεις και το χάος που έχει προκαλέσει από τη Συρία μέχρι στη Λιβύη, τη Μεσόγειο και τον Καύκασο έχουν σχεδιαστεί για να διαιρέσουν αυτές τις περιοχές σε σφαίρες επιρροής ανάμεσα στη Ρωσία και την Τουρκία» τονίζεται στο άρθρο του Σεθ Φράντζμαν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα, η Τουρκία έχει ενθαρρύνει τους λομπίστες της στις ΗΠΑ να υποστηρίζουν ότι η Άγκυρα κάνει «γεωπολιτική» σχεδιασμένη ώστε να είναι «προπύργιο» ενάντια στη Ρωσία, χρησιμοποιώντας ορολογία του Ψυχρού Πολέμου, για να ενθαρρύνει τους Δυτικούς να πιστεύουν ότι η Τουρκία βρίσκεται στο πλευρό των ΗΠΑ εναντίον της Ρωσίας. Στην πραγματικότητα, στόχος της Άγκυρας είναι να συνεργαστεί με τη Ρωσία και το Ιράν για τη μείωση της επιρροής των ΗΠΑ. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα σε κάθε περιοχή που η Άγκυρα έχει εισβάλει και έχει εμπλακεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!