Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Jerusalem Post: Γιατί η ΕΕ σιωπά στις τουρκικές προκλήσεις προς την Ελλάδα
[Σκάϊ]: Jerusalem Post: Γιατί η ΕΕ σιωπά στις τουρκικές προκλήσεις προς την Ελλάδα

[Σκάϊ]: Jerusalem Post: Γιατί η ΕΕ σιωπά στις τουρκικές προκλήσεις προς την Ελλάδα

“Η αλήθεια είναι ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση εξακολουθεί να κολλάει σε ένα λεπτό νήμα που τη συνδέει με την Τουρκία”, τονίζεται στο άρθρο.

Ένα άρθρο κόλαφο που αποκαλύπτει τους λόγους αδυναμίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ορθώσει ανάστημα μπροστά την νέο-οθωμανική Τουρκία του Ερντογάν φιλοξενεί η Jerusalem Post . Πρόκειται ουσιαστικά για ανάλυση του Δρ. Salem Al Ketbi που είναι πολιτικός αναλυτής με έδρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και πρώην υποψήφιου στο Ομοσπονδιακό Εθνικό Συμβούλιο των ΗΑΕ, o οποίος αναδεικνύει την αποσταθεροποιητική πολιτική της Άγκυρας στην ευρύτερη Ανατολική Μεσογείο και την ανάγκη της Ε.Ε να αποκτήσει συνεκτική ευθυγραμμισμένη στάση απέναντί της.

Ακολουθεί μετάφραση από τα πιο σημαντικά σημεία του άρθρου με τίτλο «Γιατί η ΕΕ σιωπά ενάντια στις τουρκικές προκλήσεις προς την Ελλάδα;»:

Σε πολλές περιπτώσεις, διαβάζουμε δηλώσεις που εκδίδονται από τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τη συνοχή και τη δύναμη της Ένωσης και την επιθυμία των ηγετών της να έχει το διεθνές καθεστώς που της ταιριάζει. Δεν ξέρω γιατί η ΕΕ στέκεται ήσυχη ενάντια στις τουρκικές προκλήσεις εναντίον της Ελλάδας, μιας από τις χώρες της ένωσης, αν και το πιο ισχυρό τρίο στην Ένωση αντιμετώπισε, τον περασμένο Αύγουστο, την αυστηρή αμερικανική στάση εναντίον των ιρανών μουλάδων!

Πράγματι, η Γαλλία, η Γερμανία και η Βρετανία ανακοίνωσαν τότε σε μια κοινή επίσημη δήλωση ότι δεν θα υποστηρίξουν το αίτημα της Ουάσινγκτον από τα Ηνωμένα Έθνη να επιβάλουν εκ νέου κυρώσεις στο Ιράν στο πλαίσιο κατηγοριών κατά της Τεχεράνης για παραβίαση της πυρηνικής συμφωνίας που συνήφθη το 2015.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!