Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Ιταλία: Σάλος από μπρούτζινο άγαλμα «ελαφρώς ενδεδυμένης» γυναίκας – «Άγαλμα» ο Τζουζέπε Κόντε (pics)
[Σκάϊ]: Ιταλία: Σάλος από μπρούτζινο άγαλμα «ελαφρώς ενδεδυμένης» γυναίκας – «Άγαλμα» ο Τζουζέπε Κόντε (pics)

[Σκάϊ]: Ιταλία: Σάλος από μπρούτζινο άγαλμα «ελαφρώς ενδεδυμένης» γυναίκας – «Άγαλμα» ο Τζουζέπε Κόντε (pics)

Στα αποκαλυπτήρια του αγάλματος βρέθηκε ο τέως Ιταλός πρωθυπουργός και νυν ηγέτης των «Πεντάστερων» Τζουζέπε Κόντε που έμεινε «άγαλμα» όταν είδε το άγαλμα… Δείτε τη φωτό.

Ένα μπρούτζινο άγαλμα που απεικονίζει μια «ελαφρώς ενδεδυμένη» γυναίκα με τους γλουτούς της να «αναδεικνύονται» ιδιαίτερα, έχει προκαλέσει σάλο και διαμάχη για τον σεξισμό στην Ιταλία.
Στα αποκαλυπτήρια του αγάλματος βρέθηκε ο τέως Ιταλός πρωθυπουργός και νυν ηγέτης των «Πεντάστερων» Τζουζέπε Κόντε που έμεινε «άγαλμα» όταν είδε το άγαλμα…
Το άγαλμα που βρέθηκε στο επίκεντρο της προσοχής (για τους λάθος λόγους) είναι εμπνευσμένο ένα ποίημα του 19ου αιώνα. Το άγαλμα που απεικονίζει μια γυναίκα με εξαιρετικά «αραχνοΰφαντο» φόρεμα, καταγράφοντας με λεπτομέρεια το κορμί της παρουσιάστηκε το Σάββατο κατά τη διάρκεια μιας τελετής στην οποία παραβρέθηκε ο Τζουζέπε Κόντε στο Σάπρι, στη νότια περιοχή της Καμπανίας. Το έργο του γλύπτη Εμανουέλε Στιφάνο είναι εμπνευσμένο από το ποίημα La Spigolatrice di Sapri (Η καθαρίστρια του Σάπρι), γραμμένο από τον ποιητή Λουίτζι Μερκαντίνι το 1857.
Η Λόρα Μπολντρίνι, βουλευτής του κεντροαριστερού Δημοκρατικού κόμματος, είπε ότι το άγαλμα μια επαναστάτριας αποτελεί «προσβολή για τις γυναίκες και την ιστορία που πρέπει να γιορτάζει» κάνοντας λόγο για «σεξουαλικοποιημένο σώμα».

Ομάδα γυναικών πολιτικών από το παράρτημα του Δημοκρατικού Κόμματος στο Παλέρμο ζήτησαν το άγαλμα να γκρεμιστεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!