Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Σκάϊ]: Εισβολή Ρουβίκωνα στο ιατρείο της Γιαμαρέλλου – Καταδικαστέα πράξη λένε Υπουργείο Παιδείας και Κικίλιας
[Σκάϊ]: Εισβολή Ρουβίκωνα στο ιατρείο της Γιαμαρέλλου – Καταδικαστέα πράξη λένε Υπουργείο Παιδείας και Κικίλιας

[Σκάϊ]: Εισβολή Ρουβίκωνα στο ιατρείο της Γιαμαρέλλου – Καταδικαστέα πράξη λένε Υπουργείο Παιδείας και Κικίλιας

Εισβολή στο γραφείο της λοιμωξιολόγου Ελένης Γιαμαρέλλου πραγματοποίησε ο Ρουβίκωνας, με αφορμή δηλώσεις της σχετικά με τον κορωνοϊό και την θεία κοινωνία.

Εισβολή στο γραφείο της γνωστής λοιμωξιολόγου Ελένης Γιαμαρέλλου πραγματοποίησε χτες Σάββατο, ομάδα της Αναρχικής Συλλογικότητας Ρουβίκωνας, με αφορμή δηλώσεις της σχετικά με τον κορωνοϊό και την θεία κοινωνία.

Έξι μέλη της συλλογικότητας και συγκεκριμένα δύο άνδρες και τέσσερις γυναίκες, μπήκαν στο ιατρείο της κ. Γιαμαρέλλου, κάνοντας της επικριτικές παρατηρήσεις για τις δηλώσεις της περί θείας κοινωνίας και για υποδείξεις της προς τους πολίτες να πηγαίνουν με τα πόδια όταν έχει πολύ κόσμο στα μέσα μεταφοράς.

Ο διάλογος μεταξύ των εισβολέων και της λοιμωξιολόγου καταγράφεται σε βίντεο που ανάρτησαν οι ίδιοι στην ιστοσελίδα της ομάδας.

Επίσης, τα ξημερώματα έγραψαν συνθήματα στην πρόσοψη του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Σε δηλώσεις που καταδικάζουν τις συγκεκριμένες ενέργειες προέβησαν το Υπουργείο Παιδείας και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Δήλωση υπουργείου Παιδείας:

«Σήμερα τα ξημερώματα ο Ρουβίκωνας ανέγραψε συνθήματα στην πρόσοψη του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Πρόκειται για άλλη μια θρασύδειλη, καταδικαστέα πράξη κατ’ επίφαση πολιτικού ακτιβισμού που πλήττει το δημοκρατικό διάλογο και τη δημόσια περιουσία.

Η κυβέρνηση δεν εκφοβίζεται. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε άοκνα για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση της εκπαίδευσης, προς όφελος ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας.»

Δήλωση Βασίλη Κικίλια:

«Η εισβολή στο γραφείο της κ. Ελένης Γιαμαρέλλου Καθηγήτριας Παθολογίας Λοιμώξεων του ΕΚΠΑ και μέλους της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας δεν είναι απλώς καταδικαστέα, αλλά συνιστά μια άθλια πράξη εκφοβισμού, μια φασίζουσα συμπεριφορά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!