Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Η ιστορία εννέα παιδιών από το Αφγανιστάν που απομακρύνθηκαν χωρίς τους γονείς τους
[Σκάϊ]: Η ιστορία εννέα παιδιών από το Αφγανιστάν που απομακρύνθηκαν χωρίς τους γονείς τους

[Σκάϊ]: Η ιστορία εννέα παιδιών από το Αφγανιστάν που απομακρύνθηκαν χωρίς τους γονείς τους

Για όσα από τα παιδιά έχουν μια γνωστή οικογένεια στη Γαλλία, ακόμη και κάπου μακριά, «βλέπουμε αν μπορούμε να τα τοποθετήσουμε στις ίδιες οικογένειες υποδοχής, όπως με έναν μακρινό εξάδελφο, προσπαθούμε πραγματικά να κάνουμε το καλύτερο για αυτά τα παιδιά», λέει η Diair, υπογραμμίζοντας την κινητοποίηση της κυβέρνησης για το θέμα αυτό.

Χωρίστηκαν από τις οικογένειές τους στο χάος του αεροδρομίου της Καμπούλ όπου δόθηκαν σε αγνώστους από τους γονείς τους μέσα στη σύγχυση: εννέα παιδιά, μόνα τους, ‘γλίστρησαν” μέσα στις πτήσεις απομάκρυνσης προς τη Γαλλία, όπου η μοίρα τους είναι από τότε σε εκκρεμότητα.

Από τις πρώτες πτήσεις της αερογέφυρας ανάμεσα στην Καμπούλ και στο Παρίσι, η παρουσία αυτών των ανήλικων Αφγανών κατέλαβε εξαπίνης τις αρχές και τις οργανώσεις που βρίσκονταν στο Ρουασί προκειμένου να υποδεχθούν τους ανθρώπους που φεύγουν για να γλιτώσουν από το καθεστώς των Ταλιμπάν.

«Εκπλαγήκαμε, δεν το περιμέναμε», λέει ο νομάρχης Αλέν Ρενιέ, μέλος της διυπουργικής αντιπροσωπείας για την υποδοχή και την ενσωμάτωση των προσφύγων (Diair).

«Παραλάβαμε συνολικά εννέα παιδιά. Τα δύο πρώτα ήταν δύο αδέλφια έξι και 15 ετών», διευκρινίζει.

Πώς μπόρεσαν αυτά τα παιδιά, χωρίς τους γονείς τους, να περάσουν κάτω από τα ραντάρ;

«Στους καταλόγους των πτήσεων, τα παιδιά είχαν το ίδιο επώνυμο με ορισμένους ενήλικες. Σκεφτήκαμε πως ήταν τα παιδιά τους, όμως κατά την άφιξη συνειδητοποιήσαμε πως όχι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!