Σάββατο, 12 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Σκάϊ]: Ισραήλ: Η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου καταδικάζει τη βίαιη προσαγωγή ανταποκρίτριας του Αλ Τζαζίρα
[Σκάϊ]: Ισραήλ: Η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου καταδικάζει τη βίαιη προσαγωγή ανταποκρίτριας του Αλ Τζαζίρα

[Σκάϊ]: Ισραήλ: Η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου καταδικάζει τη βίαιη προσαγωγή ανταποκρίτριας του Αλ Τζαζίρα

Η σύλληψη προστέθηκε στον «μακρύ κατάλογο» των «κατασταλτικών τακτικών της ισραηλινής αστυνομίας τις τελευταίες εβδομάδες σε βάρος δημοσιογράφων που έφεραν ολοκάθαρη σήμανση» της ιδιότητάς τους

Η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου στο Ισραήλ καταδίκασε χθες τη σύλληψη ανταποκρίτριας του τηλεοπτικού δικτύου Αλ Τζαζίρα στη διάρκεια διαδήλωσης στη συνοικία Σέιχ Τζάρα της Ιερουσαλήμ.

Η σύλληψη προστέθηκε στον «μακρύ κατάλογο» των «κατασταλτικών τακτικών της ισραηλινής αστυνομίας τις τελευταίες εβδομάδες σε βάρος δημοσιογράφων που έφεραν ολοκάθαρη σήμανση» της ιδιότητάς τους, τόνισε η Ένωση σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε, καλώντας τις Αρχές να τιμωρήσουν τα μέλη των υπηρεσιών επιβολής της τάξης που τραυμάτισαν την ανταποκρίτρια και να σεβαστούν την ελευθερία του Τύπου.

Η Τζιβάρα Μπουντέιρι, η οποία σε βίντεο του επεισοδίου εικονίζεται να φοράει γιλέκο που αναγράφει τη λέξη «Τύπος», αφέθηκε ελεύθερη τέσσερις ώρες μετά τη βίαιη προσαγωγή της καθώς κάλυπτε τις διαδηλώσεις στη συνοικία της ανατολικής Ιερουσαλήμ όπου η κατάσταση είναι ιδιαίτερα τεταμένη το τελευταίο διάστημα.

Της προσφέρθηκαν φροντίδες σε νοσοκομείο, καθώς έχει σπασμένο το αριστερό της χέρι και έχει υποστεί μώλωπες και εκχυμώσεις, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης. Ο εικονολήπτης που ήταν μαζί της επίσης υπέστη ξυλοδαρμό από αστυνομικούς.

Η αστυνομία δεν επέτρεψε στην ανταποκρίτρια του Αλ Τζαζίρα να πάει στο αυτοκίνητό της για να πάρει και να τους δείξει τη διαπίστευσή της από τις ισραηλινές Αρχές, υπογράμμισε η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!