Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | LIFESTYLE - MEDIA | [Σκάϊ]: Τι ισχύει για τον άντρα που εισέβαλε στο δωμάτιο της βασίλισσας Ελισάβετ το 1982
[Σκάϊ]: Τι ισχύει για τον άντρα που εισέβαλε στο δωμάτιο της βασίλισσας Ελισάβετ το 1982

[Σκάϊ]: Τι ισχύει για τον άντρα που εισέβαλε στο δωμάτιο της βασίλισσας Ελισάβετ το 1982

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη παραβίαση στην ιστορία του παλατιού.

Αν παρακολουθείς το ”The Crown”, το πέμπτο επεισόδιο της τέταρτης σεζόν ίσως σε βρήκε απροετοίμαστο. Το επεισόδιο με τίτλο ”Fagan” επικεντρώνεται σε μια παράξενη εισβολή στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, αλλά αυτό που μπορεί να μην γνώριζες είναι πως αυτό συνέβη στ’ αλήθεια, πίσω στο 1982.

Έχει μείνει στην ιστορία ως η μεγαλύτερη παραβίαση του παλατιού, και συνέβη στις 9 Ιουλίου του 1982. Ο 34χρονος, τότε, Michael Fagan, πήδηξε πάνω από τα κάγκελα του παλατιού και κατάφερε να περάσει απαρατήρητος από τους άντρες ασφαλείας και για την ακρίβεια αυτή ήταν η δεύτερη φορά που το έκανε. Αλλά κατά τη δεύτερη φορά ήταν που μπήκε και στο δωμάτιο της Ελισάβετ.

Γύρω στις 6:45 το πρωί, ο Fagan αφού πέρασε από την αυλή, μπήκε στο ισόγειο του παλατιού από ένα παράθυρο που δεν είχε κλειδωθεί. Βρέθηκε στο δωμάτιο με τη συλλογή γραμματοσήμων του βασιλιά Γεώργιου V αξίας εκατομμυρίων. Ο συναγερμός χτύπησε δύο φορές αλλά οι άντρες ασφαλείας τον απενεργοποίησαν νομίζοντας πως ήταν λάθος. Ο Fagan έφυγε από το δωμάτιο, βγήκε από το παράθυρο απ’ όπου μπήκε και από ένα σωλήνα σκαρφάλωσε στον πάνω όροφο. Μέσα από ένα επίσης ανοιχτό παράθυρο μπήκε ξανά στο κτήριο, έκανε γύρω του χώρου, μπήκε σε ένα δωμάτιο, έσπασε ένα τασάκι και μετά μπήκε στο δωμάτιο της Ελισάβετ γύρω στις 7:15.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!