Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Σκάϊ]: Ηράκλειο: Εικόνα καταστροφής σε Αρκαλοχώρι και άλλες περιοχές μετά τον ισχυρό σεισμό
[Σκάϊ]: Ηράκλειο: Εικόνα καταστροφής σε Αρκαλοχώρι και άλλες περιοχές μετά τον ισχυρό σεισμό

[Σκάϊ]: Ηράκλειο: Εικόνα καταστροφής σε Αρκαλοχώρι και άλλες περιοχές μετά τον ισχυρό σεισμό

Μάλιστα, οι πολύ δυνατοί μετασεισμοί, 4,8 με 5,1 Ρίχτερ, που συνεχίζονται, έχουν προκαλέσει ταραχή στους κατοίκους – Τι δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Εικόνα καταστροφής επικρατεί στο Αρκαλοχώρι, αλλά και σε άλλες κοντινές περιοχές στο Ηράκλειο από τον πρωινό ισχυρό σεισμό μεγέθους 5,8 Ρίχτερ, ο οποίος αν είχε γίνει νύχτα πιθανότατα να είχε προκαλέσει ακόμα χειρότερες συνέπειες.

Ένας νεκρός 65χρονος, 15 τραυματίες, πολλά σπίτια με σοβαρές ζημιές, και περισσότερα από 1000 συνολικά που δεν μπορούν να κατοικηθούν τουλάχιστον αυτή την ώρα, είναι ο προσωρινός απολογισμός της καταστροφής.

Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης θα στηθεί καταυλισμός ο οποίος θα μπορεί να φιλοξενήσει σε πρώτη φάση 2.500 ανθρώπους στο εκθεσιακό κέντρο του Αρκαλοχωριού, ενώ οι τοπικές αρχές αναφέρουν πως ίσως χρειαστεί να κτιστούν και μικρότεροι καταυλισμοί στα γύρω χωριά για τους ανθρώπους που θέλουν να είναι κοντά στα σπίτια τους ή δεν μπορούν να μετακινηθούν.

Τα σχολεία έχουν εκκενωθεί, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει έλεγχος για την κατάσταση των κτηρίων των σχολικών μονάδων.

Μάλιστα, οι πολύ δυνατοί μετασεισμοί, 4,8 με 5,1 Ρίχτερ, που συνεχίζονται, έχουν προκαλέσει ταραχή στους κατοίκους. Χαρακτηριστική ήταν η εικόνα της εκκλησίας του Προφήτη Ηλία Αρκαλοχωρίου όπου σκοτώθηκε ο 65χρονος Ιάκωβος Τζαγκαράκης .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!