Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Σκάϊ]: Υπουργείο Παιδείας: Τροπολογία για τα ψηφιακά πιστοποιητικά δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
[Σκάϊ]: Υπουργείο Παιδείας: Τροπολογία για τα ψηφιακά πιστοποιητικά δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

[Σκάϊ]: Υπουργείο Παιδείας: Τροπολογία για τα ψηφιακά πιστοποιητικά δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Κάθε φυσικό πρόσωπο αιτείται, σε ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή, την έκδοση αντιγράφων των ανωτέρω εγγράφων καθώς και βεβαιώσεων και πιστοποιητικών που βεβαιώνουν την κτήση των αντίστοιχων τίτλων σπουδών καθώς και τη διαβίβαση των προαναφερόμενων εγγράφων σε φορείς του δημοσίου τομέα, κατά τα ειδικότερα οριζόμενα.

Τροπολογία που περιλαμβάνει ρυθμίσεις για την απαλλαγή μισθωμάτων επιχειρήσεων εντός χώρων Α.Ε.Ι., την παράταση συμβάσεων μίσθωσης ακινήτων των ΑΕΙ, τις ψηφιακές υπηρεσίες σχετικές με απολυτήρια και αποδεικτικά ή πιστοποιητικά σπουδών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τη χρήση πόρων Π.Δ.Ε. για εξοπλισμό και λειτουργικές εργασίες προσωρινών αιθουσών και σχολικών δομών, και την Εθνική Μονάδα Συντονισμού «Erasmus+» και «European Solidarity Corps», κατατέθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής, από το υπουργείο Παιδείας. Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο με τίτλο “Εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας, αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις” το οποίο εισάγεται για συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Τρίτη, και αναμένεται να ψηφιστεί την επόμενη ημέρα, Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, με την υπόψη τροπολογία, προβλέπονται τα ακόλουθα:

1.α. Απαλλάσσονται, κατά παρέκκλιση των κειμένων διατάξεων, από την υποχρέωση καταβολής του μισθώματος, από 1-1-2021 έως 30-6-2021, τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα τα οποία έως την έναρξη ισχύος των προτεινομένων ρυθμίσεων, έχουν συνάψει με την ιδιότητα του μισθωτή, σύμβαση μίσθωσης ακινήτου είτε με Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (Α.Ε.Ι.) είτε με τις εταιρείες αξιοποίησης και διαχείρισης της περιουσίας των Α.Ε.Ι., με σκοπό την εγκατάσταση και εκμετάλλευση κυλικείων, αναψυκτηρίων και λοιπών επιχειρήσεων εντός χώρων των Α.Ε.Ι., εφόσον εξακολουθεί η αναστολή κάθε εκπαιδευτικής διαδικασίας με φυσική παρουσία λόγω πανδημίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!