Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Σκάϊ]: Υπόθεση Novartis: Δίωξη κατά του αντεισαγγελέα Ιωάννη Αγγελή
[Σκάϊ]: Υπόθεση Novartis: Δίωξη κατά του αντεισαγγελέα Ιωάννη Αγγελή

[Σκάϊ]: Υπόθεση Novartis: Δίωξη κατά του αντεισαγγελέα Ιωάννη Αγγελή

Τί αφορά η ποινική δίωξη.

Της Ιωάννας Μάνδρου

Για παράβαση καθήκοντος διώκεται ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής, από του βασικούς μάρτυρες για τους πολιτικούς και δικαστικούς χειρισμούς στην υπόθεση της Novartis, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών που εξέτασε μηνύσεις που είχε καταθέσει η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, η οποία βαρύνεται με σειρά αδικημάτων για τη διαχείριση της εισαγγελικής έρευνας, για την ενοχοποίηση των δέκα πολιτικών.

Ο εισαγγελέας Σπύρος Παππάς που άσκησε τη δίωξη κατά Αγγελή, έθεσε στο αρχείο πέντε αδικήματα για τα οποία είχε καταμηνυθεί από την εισαγγελέα Τουλουπάκη, με το σκεπτικό ότι δεν προέκυψαν τα καταγγελλόμενα.

Πάντως, για τη δίωξη κατά Αγγελή την τελευταία λέξη θα έχει η Εισαγγελία Εφετών, η οποία και παρέλαβε ήδη τη σχετική δικογραφία.

Η δίωξη σε βάρος του αντεισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου Ιωάννη Αγγελή, αφορά το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, καθώς του επιρρίπτεται ευθύνη ότι δεν έλαβε στη Βιέννη, τον Δεκέμβριο του 2018, όπου είχε μεταβεί με τους τότε εισαγγελείς Διαφθοράς, προφορικά στοιχεία για λογαριασμό συγγενούς πολιτικού τα οποία προσφέρθηκαν από Αμερικανούς και ζήτησε αυτά να σταλούν με την επίσημη διαδικασία της δικαστικής συνδρομής.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ιωάννης Αγγελής, σε υπόμνημα που είχε καταθέσει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, είχε υποστηρίξει ότι δεν είναι αληθές πως αρνήθηκε να παραλάβει στοιχεία για την υπόθεση και ότι απλά υπέδειξε τη νόμιμη διαδικασία της δικαστικής συνδρομής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!