Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Σκάϊ]: Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί: Τι θα γίνει με όσους έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας
[Σκάϊ]: Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί: Τι θα γίνει με όσους έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας

[Σκάϊ]: Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί: Τι θα γίνει με όσους έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας

Ποιές επιτροπές θα εξετάζουν τα αιτήματα απαλλαγής από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Πώς θα καλυφθούν τυχόν κενά στις δομές υγείας.

Με αυστηρά κριτήρια θα προσδιορίσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών τους λόγους υγείας για τους οποίους θα εξαιρείται ένας εργαζόμενος από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Με βάση αυτά τα κριτήρια οι εργαζόμενοι με προβλήματα υγείας θα ζητούν να απαλλαχθούν από την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού στις Υγειονομικές επιτροπές που θα συσταθούν ανά υγειονομική περιφέρεια και οι οποίες θα αξιολογούν τα αιτήματά τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός ξεκινά από το σύνολο του προσωπικού (υγειονομικύ, διοικητικού και λοιπού) στις δημόσιες και ιδιωτικές μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και ΑμεΑ. Θα πρέπει να έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού έως τις 16 Αυγούστου και σε διαφορετική περίπτωση θα τεθούν σε άδεια άνευ αποδοχών.

Η επόμενη ομάδα στην οποία καθίσταται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός αφορά το σύνολο του προσωπικού των μονάδων υγείας του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα και (υγειονομικό, διοικητικό και λοιπό). Ειδικότερα η απόφαση αφορά: Ιδιωτικές και δημόσιες δομές υγείας, Διαγνωστικά κέντρα, Κέντρα Αποκατάστασης, Κλινικές, Νοσοκομεία, Δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Οι εργαζόμενοι σε αυτές τις δομές θα πρέπει να έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου έως την 1η Σεπτεμβρίου και να ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό τους σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπονται.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!