Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Σκάϊ]: Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί: Στο «κάδρο» οι εκπαιδευτικοί – Προθεσμίες, κυρώσεις
[Σκάϊ]: Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί: Στο «κάδρο» οι εκπαιδευτικοί – Προθεσμίες, κυρώσεις

[Σκάϊ]: Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί: Στο «κάδρο» οι εκπαιδευτικοί – Προθεσμίες, κυρώσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, στα πανεπιστήμια υπάρχουν σκέψεις για αποκλεισμό από τα αμφιθέατρα των φοιτητών που δεν θα είναι εμβολιασμένοι.

Τα επόμενα βήματα για τη θωράκιση των βασικών δομών του κράτους, μελετά η κυβέρνηση εν μέσω της νέας έξαρσης κρουσμάτων κορωνοϊού που καταγράφεται στη χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, μετά τους υγειονομικούς και τους εργαζόμενους στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, υπό συζήτηση είναι η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και στους εκπαιδευτικούς. Στα πανεπιστήμια υπάρχουν σκέψεις για αποκλεισμό από τα αμφιθέατρα των φοιτητών που δεν θα είναι εμβολιασμένοι.

Χωρίς αποδοχές όσοι επιμείνουν στην άρνησή τους στις μονάδες φροντίδας

Η αρχή των υποχρεωτικών εμβολιασμών γίνεται με τους εργαζόμενους σε δημόσιες και τις ιδιωτικές μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και ΑμεΑ. Θα πρέπει το σύνολο του προσωπικού τους να κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού έως τις 16 Αυγούστου. Σε περίπτωση που επιμείνουν στην άρνησή τους θα τεθούν σε άδεια άνευ αποδοχών.

Επιπλέον καθίσταται υποχρεωτικός εμβολιασμός και για όλους τους νεοεισερχόμενους φιλοξενούμενους στις εν λόγω μονάδες. Τα πρόστιμα σε περίπτωση παραβίασης των κανόνων είναι 50.000 ευρώ στη δομή και 200.000 ευρώ σε περίπτωση υποτροπής.

Η προθεσμία εμβολιασμού στους υγειονομικούς

Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε επίσης ότι καθίσταται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός όλου του προσωπικού μονάδων (υγειονομικό, διοικητικό και λοιπό) υγείας δημόσιων και ιδιωτικών αναφέροντας συγκεκριμένα:

  • Ιδιωτικές και δημόσιες δομές υγείας
  • Διαγνωστικά κέντρα
  • Κέντρα Αποκατάστασης
  • Κλινικές
  • Νοσοκομεία
  • Δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!