Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Σκάϊ]: Υποχρέωση εργαζομένων για επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης στους εργοδότες
[Σκάϊ]: Υποχρέωση εργαζομένων για επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης στους εργοδότες

[Σκάϊ]: Υποχρέωση εργαζομένων για επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης στους εργοδότες

Μάλιστα, ο εργοδότης θα πρέπει να ελέγξει τα πιστοποητικά και τις βεβαιώσεις μέσα από την ειδική πλατφόρμα Covid Free GR .

Την υποχρέωση των εργαζομένων τόσο στον Δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα να επιδεικνύουν στους εγροδότες τους είτε το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή τη βεβαίωση νόσησης, προβλέπει η τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό που κατατέθηκε στη Βουλή.

Μάλιστα, ο εργοδότης θα πρέπει να ελέγξει τα πιστοποητικά και τις βεβαιώσεις μέσα από την ειδική πλατφόρμα Covid Free GR.

Συγκεκριμένα, το άρθρο 1 της τροπολογίας αναφέρει ότι:

«Οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό απέναντι στον κορωνοϊό COVID-19 ή έχουν νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου, υποχρεούνται όπως επιδεικνύουν στον προϊστάμενο της οργανικής μονάδας όπου υπηρετούν ή στον εργοδότη τους, αντίστοιχα, Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID-19 της Ε.Ε. (EU Digital COVID Certificate – EUDCC) του Κανονισμού (ΕΕ) 2021/953 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 14ης Ιουνίου 2021 και του άρθρου πρώτου της από 30.5.2021 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α’ 87), η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 1 του ν. 4806/2021 (Α’ 95) με πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση του φυσικού προσώπου-κατόχου του όσον αφορά στον εμβολιασμό ή στη νόσηση από τον κορωνοϊό COVID-19, ή βεβαίωση εμβολιασμού της παρ. 5 του άρθρου 55 του ν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!