Κυριακή, 18 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Υπό πίεση Μπολσονάρου: O ανασχηματισμός, ο παρίας και η επόμενη ημέρα στην Βραζιλία
[Σκάϊ]: Υπό πίεση Μπολσονάρου: O ανασχηματισμός, ο παρίας και η επόμενη ημέρα στην Βραζιλία

[Σκάϊ]: Υπό πίεση Μπολσονάρου: O ανασχηματισμός, ο παρίας και η επόμενη ημέρα στην Βραζιλία

Πριν από δύο εβδομάδες, ο πρόεδρος ανακοίνωνε μια καίρια αλλαγή στη σύνθεση της κυβέρνησής του: διόρισε νέο υπουργό Υγείας, τον τέταρτο μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο. Τον στρατηγό εν ενεργεία Εντουάρντου Παζουέλου διαδέχθηκε ο καρδιολόγος Μαρσέλου Κεϊρόγκα.

Σε ολοένα πιο δύσκολη θέση εν μέσω του χειρότερου σταδίου της πανδημίας του νέου κορονοϊού που έχει ζήσει η χώρα, ο βραζιλιάνος πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου προχώρησε χθες Δευτέρα σε ανασχηματισμό της κυβέρνησής του, ονομάζοντας έξι νέους υπουργούς που ανέλαβαν χαρτοφυλάκια-κλειδιά, ιδίως τα υπουργεία Δικαιοσύνης, Άμυνας και Εξωτερικών.

Η κίνηση μάλλον εξέπληξε αρκετούς παρατηρητές, καθώς ο μόνος υπουργός που θεωρείτο πως θα έβλεπε την πόρτα της εξόδου ήταν ο επικεφαλής της βραζιλιάνικης διπλωματίας, ο Ερνέστου Αραούζου, που επικρινόταν πως εμποδίζει την εισαγωγή εμβολίων για τον νέο κορονοϊό, ιδίως επειδή επιδείνωσε θεαματικά τις σχέσεις με την Κίνα.

Καθώς το δεύτερο μέρος της τετραετούς θητείας του έχει αρχίσει ήδη, ο Ζαΐχ Μπολσονάρου υφίσταται ολοένα περισσότερη πίεση από το Κογκρέσο, καθώς βάλλεται πανταχόθεν για τον χαοτικό τρόπο που διαχειρίστηκε την υγειονομική κρίση.

Η Βραζιλία έχει καταγράψει τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό της πανδημίας του νέου κορονοϊού στον πλανήτη μετά τις ΗΠΑ: σχεδόν 314.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, με τον ημερήσιο μέσο όρο να ξεπερνά τους 2.500 εδώ και μία εβδομάδα.

Πριν από δύο εβδομάδες, ο πρόεδρος ανακοίνωνε μια καίρια αλλαγή στη σύνθεση της κυβέρνησής του: διόρισε νέο υπουργό Υγείας, τον τέταρτο μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!