Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Υπερυπολογιστής στις έρευνες για την προέλευση του κορωνοϊού – Ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας
[Σκάϊ]: Υπερυπολογιστής στις έρευνες για την προέλευση του κορωνοϊού – Ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας

[Σκάϊ]: Υπερυπολογιστής στις έρευνες για την προέλευση του κορωνοϊού – Ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας

Ο Τζο Μπάιντεν ζήτησε από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών να βρουν την προέλευση του κορωνοϊού εντός 90 ημερών – Η αντίδραση του ΠΟΥ

Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Κίνας, μετά την εντολή του αμερικανού προέδρου Μπάιντεν για εξονυχιστική έρευνα των στοιχείων που υπάρχουν για το εργαστήριο ιολογίας της Γουχάν, εντός 90 ημερών, από όπου, σύμφωνα με μία θεωρία, ξεκίνησε η καταστροφική πανδημία, που μέχρι σήμερα έχει κοστίσει παγκοσμίως τρεισήμισι εκατομμύρια ζωές και ανυπολόγιστα πλήγματα στις εθνικές οικονομίες.

Στο πλαίσιο αυτό, λέγεται ότι θα “επιστρατευτεί” ένας ισχυρός υπερυπολογιστής για να αποκρυπτογραφήσει όλα τα δεδομένα, κάτι που υποδηλώνει ότι η Ουάσινγκτον μπορεί να μην έχει εξαντλήσει τις βάσεις δεδομένων της σχετικά με τις κινεζικές επικοινωνίες, την κυκλοφορία των εργαζομένων στο εργαστήριο της Γουχάν, και το μοτίβο εξάπλωσης της νόσου γύρω από την πόλη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα NYT o Λευκός Οίκος έλαβε αυτή την απόφαση αφότου ενημερώθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες ότι διαθέτουν στοιχεία τα οποία δεν έχουν ερευνηθεί ενδελεχώς και η λεπτομερέστερη ανάλυσή τους μπορεί να δώσει αποτελέσματα. Άρα ο Λευκός Οίκος ενημερώθηκε ότι υπάρχουν επιπλέον στοιχεία.

Από εκεί και πέρα, το BBC αναφέρει ότι αυτή τη στιγμή στις Ηνωμένες Πολιτείες υπάρχει αυξημένο ενδιφέρον, καθώς διέρρευσε από τις μυστικές υπηρεσίες ότι οι 3 εργαζόμενοι από το Ινστιτούτο Ιολογίας στη Γουχάν δεν είχαν απλώς εκδηλώσει συμπτώματα παρόμοια με εκείνα του κορωνοϊού, αλλά είχαν επίσης νοσηλευτεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!