Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Σκάϊ]: Υπάρχουν φαντάσματα; Η απάντηση της επιστήμης
[Σκάϊ]: Υπάρχουν φαντάσματα; Η απάντηση της επιστήμης

[Σκάϊ]: Υπάρχουν φαντάσματα; Η απάντηση της επιστήμης

Εκατομμύρια άνθρωποι ενδιαφέρονται για τα φαντάσματα και χιλιάδες διαβάζουν ιστορίες φαντασμάτων στο Reddit κάθε μέρα. Ποια είναι όμως η απάντηση της επιστήμης;

Εάν πιστεύετε στα φαντάσματα, δεν είστε μόνοι. Σε όλους τους πολιτισμούς έχουν παρατηρηθεί τέτοιες ιδέες και πεποιθήσεις, ότι υπάρχουν πνεύματα που επιβιώνουν από το θάνατο για να ζήσουν σε έναν άλλο κόσμο.

Στην πραγματικότητα, τα φαντάσματα είναι από τα παραφυσικά φαινόμενα που πιστεύει ο περισσότερος κόσμος. Εκατομμύρια άνθρωποι ενδιαφέρονται για τα φαντάσματα και χιλιάδες διαβάζουν ιστορίες φαντασμάτων στο Reddit κάθε μέρα.

Είναι κάτι περισσότερο από απλή ψυχαγωγία. Μια δημοσκόπηση του Ipsos το 2019 διαπίστωσε ότι το 46% των Αμερικανών λένε ότι πιστεύουν πραγματικά στα φαντάσματα, όπως αναφέρει το Live Science .

Η ιδέα ότι οι νεκροί παραμένουν μαζί μας ως πνεύματα υπάρχει από την αρχαιότητα και εμφανίζεται σε αμέτρητες ιστορίες, από τη Βίβλο έως το «Μακμπέθ».

Η πίστη στα φαντάσματα είναι μέρος ενός ευρύτερου ιστού σχετικών παραφυσικών πεποιθήσεων, συμπεριλαμβανομένης της εμπειρίας κοντά στο θάνατο, της ζωής μετά το θάνατο και της πνευματικής επικοινωνίας.

Οι άνθρωποι προσπαθούσαν (ή έτσι ισχυρίστηκαν) να επικοινωνούν με πνεύματα για αιώνες. Στη Βικτωριανή Αγγλία, για παράδειγμα, ήταν μοντέρνο για τις κυρίες της ανώτερης κοινωνικής τάξης να διοργανώνουν σεάνς στα σαλόνια τους με φίλους.
Μάλιστα, δημιουργήθηκαν και κλαμπ αφιερωμένα στην αναζήτηση φαντασμάτων που δημιουργήθηκαν σε διάσημα πανεπιστήμια, συμπεριλαμβανομένων των Cambridge και της Οξφόρδης, και το 1882 ιδρύθηκε η πιο εξέχουσα οργάνωση, η Εταιρεία Ψυχικής Έρευνας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!